Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség Elnökségi ülése 2013 június 17

2013.06.21 20:36

A Megyei Polgárőr Szövetség elnökségi ülést tartott Szegeden, a megyeházán 2013. június 17-én.

Batiz István elnök úr köszöntötte a megjelenteket. Az elnökségi ülés hosszadalmasra sikerült a témák bősége miatt. Az elnökségi tagok kettő kivétellel jelen voltak. A Megyeháza Csanád termében került megrendezésre az ülés. Unalmasnak semmiképp nem mondható, tartalmas és fordulatokkal teli beszélgetés zajlott a tagok között.

Batiz István elnök úr felhívta a figyelmet arra, hogy röviden, lényegre törően foglalja össze minden előadó a mondandóját, mert van egy pár nagyobb horderejű téma, amikre több időt kell szánni. Valamint meg kell beszélni és el kell dönteni, hogy a Megyei Polgárőr Napon, Felgyőn 2013. június 22-én kik azok az Egyesületi elnökök, polgárőrök, akik elismerést, jutalmat érdemelnek a 2012. évben végzett kiemelkedő munkájukért.

Első előadóként a határerdészettől érkező előadó tartotta meg az illegális migrációval kapcsolatos feladatokról szóló tájékoztatóját. Őt követte a rendőrségtől érkező Horváth Zoltán őrnagy, aki a nyári idény együttműködési feladatait ismertette. A jelenlévő elnökségi tagok érdeklődve kérdeztek és véleményezték a témát.

Batiz István bejelentette, hogy az új alapszabályt elfogadta a bíróság. Kérte az elnökségi tagokat, kistérségi felelősöket, a változásokról értesítsék az egyesületeket. A változások kiemelve szerepelnek az alapszabályban, mely a megyei szövetség honlapján is megtalálható.

A következő napirendi pont az iskolai szünet, turisztikai idény, nyári bűnmegelőzési polgárőr feladatok, melyekről Vas Tibor szakmai alelnök beszélt. Beszéde után a Megyei Szövetség elnöke átvette a szót és néhány mondatban ismertette a 2013.június 22-én megrendezésre kerülő XV. Megyei Polgárőr Nappal kapcsolatos tudnivalókat, információkat, helyszínt, programokat és a szervezés jelenlegi állását. Kijelentette, a meghívók minden egyesület, vendég részére továbbítva lettek. Említést tett arról, hogy OPSZ is fogja képviseltetni magát a rendezvényen.

A napirendek sorában a jutalmazás következett. Batiz István arra kérte a jelenlévő tagokat, hogy véleményezve, közösen döntsenek arról, kik legyenek azon személyek, akik jutalomban, emlékplakettben, illetve oklevélben részesülhetnek, melyek ünnepélyes átadása a Polgárőr Napon történne. Hosszas tanakodás után a jutalmazottak névsora megszületett.

Az ülés tárgyalt témái között szerepelt még az OPSZ Ifjúsági Tábor, melynek idén Lakitelek ad helyszínt.

A 100*100 Biztonság kapcsán Pőcze Levente elnökhelyettes úr vette át a szót, röviden bemutatta és értékelte a részt vevő települések helyzetét.

Június 30-ig az egyesületeknek le kell adniuk polgárőreik igazolvány igénylési lapját. Batiz úr néhány mondatban ismertette az igazolványokkal kapcsolatos helyzetet, és felsorolta, hogy melyek azon települések sorát, akik ez idáig még egyetlen adatlapot sem küldtek a megyének. Az ülés óta ezeket a hiányosságokat lassan pótolják az illetékes egyesületek.

Tóth Zoltánné gazdasági alelnök asszony ismertette a pénzügyi elszámolások követelmény rendszerét. Elnök úr hozzászólt ehhez a tájékoztató és egyben felhívó beszédhez. Elmondta, hogy a megye pénzügyi elszámolásokkal viszonylag jó helyen áll. Tisztelet és köszönet jár ezért elsősorban gazdasági alelnök asszonynak.

Járási koordinátorok kiválasztása a következő pont, melyet a Megyei Szövetség elnöke előterjesztett a tagok felé. A jelenlévő tagok hangot adtak véleményüknek. Ez ügyben döntés nem született.

Magyari Béla tiszteletbeli elnök beszámolt a Csongrád Megyei Szövetség honlapjának helyzetéről. Részletesen elmondta, hogy a honlapra látogatók mit és hol találnak meg az oldalon. Végül kérte a jelenlévőket, hogy biztassák, illetve kérjék az egyesületeket, hogy adjanak folyamatosan hírt magukról, hogy felkerülhessen a honlap aktuális hírek rovatába, melyet nem csak Magyarország, hanem más országok számára is elérhető.

Batiz István említést tett a Mórahalmi Polgárőrség helyzetéről is. Röviden egy pár gondolatban ismertette az okokat, melyek miatt válságba került az egyesület működése. A témát Pőcze Levente elnökhelyettes is kiegészítette néhány mondatban. A talpra állás reményével zárta mondandóját.

Elnök úr elmondta, Rózsahegyi Sándor Pusztaszeri Egyesület elnöke a napokban elhunyt. Munkássága, hozzáállása példaértékű volt.

Zárásképpen összefoglalta az igazolványokkal kapcsolatos teendőek. Kiegészítette a Megyei Polgárőr Napról elhangzott gondolatokat. És ezennel az ülés véget ért...

Forrás Stefanik Diána

Feltette Magyari Béla

 

Téma: Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség Elnökségi ülése 2013 június 17

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása