Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség Felhívása

2018.10.26 17:10

Mindenszentek és Halottak Napja alkalmából a szokásosnál többen utaznak el hozzátartozóik sírjához, hogy leróják kegyeletüket szeretteik előtt. A temetők környékén megnövekszik a forgalom.

Mindenszentek és Halottak Napja időszakában (2018 október 27 és november 4-e között) a polgárőr egyesületek az együttműködőkkel (rendőrség és önkormányzati rendészet) közös és az önálló polgárőr szolgálatok tervezésénél kiemelt feladatként kezelik a temetők és azok környékének fokozott bűncselekményi veszélyeztetettségét. A települések közterületein is fokozottan jelen lesznek.

A helyi sajátosságok figyelembe vételével a rendőrök és a polgárőrök segítik a közlekedést, valamint a temetők biztonságának fenntartásában is hatékonyan részt vesznek.

A járművezetők fokozott óvatossággal közelítsék meg a temetőket, vezessenek lassabban, tartsanak nagyobb követési távolságot és legyenek tekintettel a meg növekedett gyalogosforgalomra.

Az ünnepre a bűnelkövetők is készülnek, ezért fontos, hogy az autóban látható helyen értéket ne hagyjanak, az összes ablakot húzzák fel, az ajtókat pedig zárják be. A temetőkben közlekedve is legyenek körültekintőek, óvatosak, értékeiket, táskáikat ne hagyják őrizetlenül, ne tegyék le a sírokra, vagy azok mellé, mert ez könnyen szemet szúrhat a tolvajoknak.

Amennyiben sérelmükre mégis bűncselekményt követnének el, haladéktalanul értesítsék a Rendőrséget.. A temetők környékén bizalommal fordulhatnak az ott szolgálatot teljesítő rendőrökhöz, polgárőrökhöz.

Az ünnep méltóságának megőrzése érdekében kérjük a közlekedőket, hogy legyenek körültekintők, a lassabb haladás, valamint forgalmi torlódások esetén se veszítsék el türelmüket!

Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség

A fotó illusztráció

Forrás Magyari Béla