dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke köszöntötte Magyarország polgárőreit.

2013.01.07 08:33

 

 

Dr. Túrós András, az OPSZ elnöke is köszöntötte Magyarország polgárőreit„Először is szeretném, tiszta szívből szeretném megköszönni minden egyes polgárőrnek a kétezer-tizenkettes évben végzett munkáját. Minden egyes polgárőr Magyarországon hozzájárult ahhoz, hogy kiegyensúlyozott lett a közbiztonság. Azt gondolom, hogy ez önmagában is egy igen jelentős érték, sőt továbbmegyek és ragozom a dicsérő szavakat, mert kétezer-tizenkettőben minden polgárőr jelesre vizsgázott. Elsősorban azért mert valamennyien megfeleltünk az új polgárőr törvény követelményeinek. Ez az új törvény nem csak várakozással töltött el bennünket - hogy mindenki várta ennek a törvénynek a hatályosságát - hanem tényleg nagyon sokat kellett tenni annak érdekében, hogy a polgárőrség átalakuljon és megújuljon.

Külön öröm számomra, hogy ez az új polgárőr törvény kizárólagossá tette polgárőrségünk tevékenységét, és csak mi, az Országos Polgárőr Szövetséghez tartozó egyesületek, végezhetnek közterületen bűnmegelőzési tevékenységet. Nem beszélve arról, hogy ez egyfajta felelősséggel is jár, hiszen a kizárólagosság azt jelenti, a közterületeken kizárólag mi maradtunk, az Országos Polgárőr Szövetséghez tartozó polgárőrök, polgárőr egyesületek. Nagyon nagyra értékelem azt is, hogy a kormány stratégiai partnerei lettünk, aki szintén stratégiai partnerként tekint ránk, sőt ennek megfelelően támogatja tevékenységünket.

Nagyon szép volt a kétezer-tizenkettes év. Nagyon örülök annak, hogy ebben az évben stabilizálódott a polgárőrség, nagyon örülök annak is, hogy nem szétesett a polgárőrség, hanem véglegesen olyan eredményt sikerült elérni, amely figyelemre méltó a civil szervezetek között.

Belépünk a kétezer-tizenhármas évbe, és ilyenkor a jókívánságok, a köszönet mellett az ember arra is gondol, hogy mit is teszünk, mit kell tennünk majd kétezer-tizenháromban. Én azt szeretném, ha még jobban stabilizálódna a polgárőrség, és ez a stabilitás kedvező hatással lenne a közrendre, a közbiztonságra. Egy hatékonyabb, még eredményesebb polgárőrséget vizionálunk a jövő évre. Azt szeretném, ha valamennyi polgárőrünk csatlakozna az Országos Polgárőr Szövetségnek a programjaihoz.

Szeretném még egyszer szívből köszönteni a polgárőreinket és mindenkinek békés boldog újévet kívánok. Külön köszöntöm a polgárőrök családtagjait, a társakat, a feleségeket, a gyerekeket és az unokákat, hiszen megérdemlik a külön köszönetet ők is. megérdemlik, mert elviselik, hogy a társuk polgárőr szolgálatot teljesít és a szabadidejét feláldozza a közösség javára.

Boldog új évet kívánok mindenkinek!"