Dr. Túrós András OPSZ Elnöki Köszöntője

2014.01.27 09:07
Tisztelt Polgárőrök, Kedves Barátaim!
Az Országos Polgárőr Szövetség 2013-ban fennállása legsikeresebb évét zárta.
Az OPSZ elnökeként ezt őszinte tisztelettel és szeretettel köszönöm minden polgárőrnek, s az áldozatos munkához elengedhetetlen hátteret biztosító családtagjaitoknak, szeretteiteknek! Elmúlt évi sikereinkre méltán lehetünk büszkék, hiszen több mint hat millió óra szolgálatot teljesítettetek országszerte, ebből egy millió feletti a rendőrséggel közösen adott szolgálati idő. Áldozatkész munkátok jelentős mértékben hozzájárult Magyarország közrendjének, közbiztonságának stabilizálásához.
Sikereinket elismerte Magyarország Kormányának és a Belügyminisztériumnak a vezetése is. A miniszterelnök és a belügyminiszter is több alkalommal hangsúlyozta: stratégiai partnerként tekintenek a polgárőrségre, és minden segítséget megadnak ahhoz, hogy még eredményesebben működhessünk. Ezt bizonyítja, hogy az év végén 300 millió forinttal megemelték 2013-as, 700 millió forintos állami támogatásunkat, amely 2014-ben 1 milliárd 50 millió forintra emelkedik.
Sikereink záloga a polgárőrök áldozatos munkája. Az elmúlt év végére kétezer egyesület jelentette be csatlakozását az Országos Polgárőr Szövetséghez, tagjaik közül már több mint negyven ezren kapták meg új polgárőr igazolványaikat. Ami számomra azt jelenti: minőségileg megújult a polgárőrség!
Polgárőr társaim az előző évben is tanúbizonyságát adták a közbiztonság és a bűnmegelőzés iránti elkötelezettségüknek. Arra kérem valamennyi polgárőr társamat, polgárőrvezetőt, hogy 2014-ben is hasonló elszántsággal, felelősséggel, lelkesedéssel végezzétek az önként vállalt bűnmegelőző munkát, mint 2013-ban. Legyünk az újesztendőben még egységesebbek, szolidárisabbak, becsüljük meg egymást, a másik tevékenységét, s kerüljük a polgárőrséghez méltatlan konfliktusokat. Ismert, hogy 2014 a külterületi biztonság éve lesz! Azt kérem polgárőr társaimtól: az eddigi hittel, de minőségileg megújulva hajtsuk végre elképzeléseinket. Tegyünk többet és jobban hagyományos, több éve tartó programjaink - „Tiszteletet az éveknek, biztonságot az időseknek", „Egy iskola - Egy polgárőr" - sikeréért és a klasszikus polgárőri szolgálatok mellett vállaljuk fel a 100x100 Biztonság polgárőr Mintaprogram újabb 100 településsel kiegészítését, valamint idén induló kezdeményezéseinket, A külterületek biztonságáért és az Éjjeli őrjárat elnevezésű programjainkat.
Ehhez a nem kevés áldozatot kívánó, de sikerre ítéltetett tevékenységhez kívánok békés, boldog, eredményekben gazdag újesztendőt valamennyi polgárőr társamnak, családtagjaitoknak a polgárőrök szimpatizánsainak és Magyarországnak!
 
Túrós András, az OPSZ elnöke

Forrás OPSZ

Feltette Magyari Béla