Dr.Túrós András Új Évi Köszöntője

2014.01.02 10:33
Dr. Túrós András
 Új Évi Köszöntője
Tisztelt Polgárőr Társak!
Az Országos Polgárőr Szövetség elnökeként nagyon nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm Magyarország valamennyi polgárőrét.
Egy sikeres év van mögöttünk, amelyre büszke lehet minden polgárőr. Úgy gondolom, azt mindenképp ki kell emelni, hogy a sikeres év elsősorban abból áll, hogy nagyon komoly kormányzati támogatást kapott a polgárőrség. Ezért köszönettel tartozunk a Belügyminiszternek, a Kormányzatnak egyaránt. A sikereink között meg kell említeni azt is, hogy tavaly kétezer egyesületnek rendeződött a sorsa, ugyanis ennyi egyesület lett tagja az Országos Polgárőr Szövetségnek, és emellett negyvenegyezer polgárőr lett új igazolvánnyal ellátva. Ez az én olvasatomban egy minőségi polgárőrséget is jelent. 
Természetesen a szakmai sikerek sem hanyagolhatók el, hiszen hatmillió óra szolgálatot teljesítettek a polgárőrök és egymillió fölött volt a rendőrökkel közös szolgálat. Úgy gondolom ezzel hozzájárultak a polgárőrök Magyarország közbiztonságához. A 100x100 Biztonság programunk sikere pedig önmagáért beszél.
Amit szeretnék kérni a polgárőröktől 2014-ben az röviden összefoglalható: nagyon szeretném, ha a belső egység, a szolidaritás és a barátság erősödne. 2014-ben fontosnak tartom, hogy becsüljük meg egymást, a polgárőröket, az egyesületi és szövetségi vezetőket és a mondva csinált konfliktusokat kerüljük, mert ez méltatlan a polgárőrséghez.
Másrészt nagyon szeretném, ha azokhoz a programokhoz, amiket a Polgárőrség, az Országos Polgárőr Szövetség indít, ahhoz az egyesületek csatlakoznának. Különösen a külterületek biztonságához, az Éjjeli Őrjárathoz és természetesen a klasszikus polgárőr szolgálathoz is.
 
Befejezésül pedig nagyon-nagyon boldog újévet kívánok minden polgárőrnek, családtagoknak, barátoknak, a polgárőrség szimpatizánsainak, és azt gondolom, hogy egész Magyarországnak.