Egyedül érkezett a kétezredik határsértő

2013.03.25 13:38
Egy mauritániai férfi az idei esztendő kétezredik elfogott illegális migránsa Csongrád megyében. A tavalyi év hasonló időszakához képest 77%-kal több határsértő került eddig rendőrkézre.
Hajnali 1 óra 40 perckor fogták el a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei a Röszkei polgárőrökkel együttműködve a 27 éves mauritániai férfit. Őt a stabil hőkamera kezelője észlelte Röszke külterületén, miközben magányosan átlépte az országhatárt.
Dinamikusan növekszik az illegális migrációs nyomás Csongrád megye déli részén, hiszen a mauritániai férfival együtt eddig 2020 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök 2013-ban, szemben a tavalyi évi 1141-gyel. Ez összességében 77%-os növekedést jelez. A legtöbben Koszovóból, Afganisztánból, Szerbiából, Pakisztánból és Afganisztánból érkeztek. Az afrikai Mauritánia eddig öt fővel szerepel az 54 nemzet listáján.
Az elmúlt 24 órában egyébként összesen 52 főt fogtak el a rendőrök a helyi pogárőrökkel együttműködve Röszke és Mórahalom külterületén. Ők 15 csoportban érkeztek és nyolc ország állampolgárai közül kerültek ki.
Forrás Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Feltette Magyari Béla

Téma: Egyedül érkezett a kétezredik határsértő

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása