Egyházi rendezvényt biztosították a polgárőrök

2018.10.02 04:56

A Szentes Polgárőr Egyesület felkérést kopott a Szentes Nagytemplomi Református Egyházközségtől, hogy a szeptember 29-én a helyi Református Nagytemplomban - amely az ország második legnagyobb református temploma - megrendezésre kerülő VI. TÖRTÉNELMI BÉKÉS-BÁNÁTI REFORMÁTUS EGYHÁZMEGYÉK ünnepi találkozójának zavartalan biztosításában nyújtsanak segítséget.

Az eseményre közel 900 fő érkezett az ország több településéről, valamint Románia és Szerbia öt egyházmegyéjéből több száz személy gépkocsival valamint buszokkal.


A polgárőrök a rendezvényhez közeli utcákban várták és segítették a gépjárművek parkolóhelyekre jutását, majd vigyáztak azokra. Biztosították, hogy az ünnepséget külső tényező ne zavarhassa meg, illetéktelenek ne menjenek be az eseményre.


Délben a vendégek a helyszín melletti részen a MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred katonái által felállított étkezősátorban ízletes babgulyást és rétest fogyaszthattak el.
Az egész napos egyházi ünnepség rendben, zavartalanul az idelátogatók nagy megelégedésére zajlott le, a polgárőrök segítő tevékenységét a vendégek és a Egyházmegye vezetői, valamint a szentesi Egyházközség vezetője tisztelettel megköszönték mondta el Szabó Zoltán az egyesület sajtóreferense.

Fotó: Szabó Zoltán

Forrás: Magyari Béla