Életet mentett a Kisteleki Polgárőrség Közhasznú Egyesület tagja Erdélyi Zsolt.

2013.01.15 13:13
 

2013. 01. 11-én 22.00 órától szolgálatot teljesített Erdélyi Zsolt polgárőr Kistelek kistérségében.

Figyelési területe kistelek külterülete és kistérsége, mivel az utóbbi időben elszaporodott a falopás. Jelen esetben meghatározott útszakaszon Ópusztaszer, Pusztaszer Kistelek külterülete és Kistelek útvonal volt meghatározva.  Pusztaszer központjában érkezve 02 óra 30 perckor a település főutcáján egy fekvő emberre lett figyelmes.

Ekkor megállt és megállapította, hogy az idős 60 év körüli ember a kerékpárjával elesett.  Észlelése alapján megállapította, hogy a férfi alkoholos befolyásoltság alatt van. Ezen túlmenően megállapítható volt, hogy gyors egészségügyi ellátásra volt szüksége. Értesítette a Központi Mentésirányítást saját mobiltelefonján. Az időjárás körülményeit figyelembe véve gyorsan a helyszínre érkezett a mentőautó.

A segítség megérkezéséig Stabil oldalfekvésbe helyezte, mivel fuldoklott, hörgött. A sérültet a hidegre való tekintettel betakarta, próbálta a testét melegen tartani, mivel ebben az időszakban -6 C- fokos hideg volt. A mentők megérkezése után a sérültet nekik átadta. A vizsgálat során kiderült, hogy az idős férfi közel ált a kihűléshez, és a mentőápoló további sérüléseket fedezett fel a sérülten, (fej és könyöksérülést).

Az intézkedés után a sérült kerékpárját otthonába szállította, utólag kiderült a sérült Sz. Sándor 6769 Pusztaszer Rákóczi utcai lakos. Ez úton is szeretném a lakosok figyelmét felhívni, hogy úton fekvő ember mellet ne menjünk el, mivel ebben a hidegben, még ha tapasztaljuk is, hogy alkohol befolyásoltság alatt áll az illető ettől függetlenül lehetnek olyan sérülései, hogy megakadályozzák abban, hogy esetleges súlyos sárülések miatt nem tud tovább menni és bekövetkezhet egy tragikus esemény. Mivel mindenkit hazavárnak.