Életet mentett a Szeged- tarjáni polgárőr

2015.06.06 22:30

Betörte a kerékpártároló üvegét, majd vérző kézzel távozott, az a férfi, akinek az életét megmentette, a szolgálatot teljesítő polgárőr.

Június 5-én, éjszaka, közös járőrszolgálatot láttak el az Újszegedi és a Tarjáni polgárőr egyesületek tagjai, Szegeden. A Budapesti körúti taxidroszthoz érve, látták, hogy több férfi vesz körbe, egy guggoló férfit s csuklóját szorítják. A polgárőrök, miután kiszálltak, észlelték, hogy a férfinek artériás vérzése van.

Saja Lőrinc, a Szeged- Tarján Polgárőr Egyesület elnökhelyettese megkezdte az elsősegélynyújtást, miközben társa értesítette a mentőszolgálatot, akik már tudtak az esetről. A mentőszolgálat kiérkezéséig Saja Lőrinc látta el a sérültet, aki vélhetőleg gyógyszerek és alkohol hatása alatt állt, így az ellátás során nem volt együttműködő. Miközben folyt az életmentés, Horváth S. András, a Tarjáni egyesület elnöke, az Újszegedi egyesület tagjával követte a vérnyomokat, hogy kiderítsék, mi okozta a férfi sérülését. Ennek során észlelték, hogy az egyik panelház kerékpár tárolójának üvegét betörték.

A szolgálatot ellátó polgárőrök, értesítették  körzeti megbízottat, aki perceken belül a helyszínre érkezett társával s megkezdték a rendőri intézkedést.

A mentősök és a rendőrök egyaránt megköszönték a polgárőrök segítő munkáját.

                       

Cikk és fotó: Horváth S. András

Feltette: Magyari Béla