Elnökségi ülést tartott a Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége

2013.03.14 12:27

A Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége március 13-án, Szegeden tartotta meg soron következő elnökségi ülését.

A résztvevőket Batiz István elnök köszöntötte, majd a határozatképesség megállapítása után, ismertette a napirendi pontokat. Bejelentette, új polgárőr egyesület alakult Kiszomboron és felvételét kérte a megyei szövetségbe. Az elnök felkérte Bakos Tamás egyesületi elnököt, mutassa be az egyesületet. Ezt követően Vas Tibor szakmai alelnök és Magyari Béla tiszteletbeli elnök, tanácsokkal látta el az új egyesületet, bízva abban, hogy hamarosan sor kerül az egyesületi tagok képzésére. Pőce Levente elnökhelyettes kihangsulyozta az önkormányzattal való együttműködés szükségességét. Az elnökség egy tartózkodással felvette a Kiszombori Polgárőr Egyesületet a CSMPSZ tagjai közé. 

 Ezt követően az elnök beszámolt a 2012. évben végzett munkáról. Elmondta: a tagság aktivitását jelzi, hogy a 2011. évhez képest emelkedett a szolgálatban töltött órák száma.

Kiemelte, hogy a rendőrséggel több közös szolgálatban vettek részt az egyesületek. Hangsúlyozta azt is, hogy összességében a 2012. évre vállalt feladatokat sikerült teljesíteni.

Az elnökség határozatot hozott az egyesületek 2013. évi támogatásának feltételeiről, majd Tóth Zoltánné gazdasági alelnök ismertette az egyszerűsített pályázati feltételeket.

 Az elnök előterjesztette: az OPSZ ,,100X100 BIZTONSÁG"- A POLGÁRŐRSÉG KIEMELT BŰNMEGELŐZÉSI MINTAPROGRAMOT indít, amelyben öt település polgárőrei vesznek részt a megyéből - Ásotthalom, Zákányszék, Baks, Balástya-Dóc, Kiskundorozsma -, amelyet az elnökség ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadott.

 Vas Tibor szakmai alelnök a polgárőr oktatásról elmondta,hogy a megyében a tagság 94 % -a tett szakmai vizsgát és ez jó eredménynek számít.

Batiz István elnök ezután az egyebek napirenden belül elmondta: az Országos polgárőr napot 2013 június 29-én, Pannonhalmán rendezik meg. Az OPSZ ifjúsági tábor pedig Lakitelken lesz, ezen megyénkből öt fiatal vehet részt, akikre a kistérségi felelősök tehetnek javaslatot.

Elmondta még az OPSZ-en belül létrehozták a járási koordinátori rendszert, így a megyénkben is. Ezért az április 20.-i küldött közgyűlésen az alapszabályt módosítani kell.

Képgaléria:
A Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége március 13-án, Szegeden tartotta meg soron következő elnökségi ülését.

Forrás Magyari Béla

         

 

Téma: Elnökségi ülést tartott a Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása