Elnökségi ülést tartott a megyei polgárőr szövetség elnöksége

2016.01.27 20:05

A Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége elnökségi ülést tartott január 26-án a járási koordinátorok részvételével az iroda helyiségben.

Batiz István elnök köszöntötte a résztvevőket. Tájékoztatta elnökséget, az OPSZ elnökségi üléséről és az OPSZ által lebonyolított pénzügyi ellenőrzésről, amely hibát nem tárt fel. Az ellenőrök megelégedésüket fejezték ki a megye visszafogott, takarékos előrelátó, tisztességes gazdálkodásával és pénzügyi helyzetével kapcsolatban.

 Ez után az elnök elmondta, hogy 2016. év március hónapban 2 napos cserkeszőlői továbbképzésen vesznek a megyéből az egyesületek FEB (Felügyelő Bizottság) elnökei. Tovább folytatódik a 300x100-as program, melyben 2016. évben Csongrád megyéből Csanádpalota, és Kübekháza vehet részt. Eredményt hirdetett az OPSZ a 2015. évi Laptop pályázatokkal kapcsolatban.  Megyéből négy polgárőr egyesület nyerte el a magas felszereltséggel rendelkező, nagy teljesítményű adathordozót. Így: Alsóváros, Öttömös, Tápé és Röszke

Az Országos Polgárőr Nap 2016. 06.18. napján kerül megrendezésre Sopronban, melyre a megyéből egy buszt terveznek indítani- mondta az elnök.

A Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség elnöksége várja és örömmel fogadja a települések polgárőr egyesületeinek, vagy Önkormányzatainak jelentkezését a 2016. évi Megyei Polgárőr Nap lebonyolítására, melyhez anyagi segítséget is nyújtanak.

Az elnökség kéri a járási koordinátorok és az egyesületek segítségét az IFJÚ POLGÁRŐRÖK tagtoborzásában. Egyesületenként legalább 3 fő beléptetésével.

 Az elnökség, a pénzügyi fegyelem és a visszaélések elkerülésének megelőzése végett tervezi tagegyesületeinek segítő ellenőrzését előre jelzett és bejelentett módon.

Ez után az elnökség egyhangú szavazattal fogadta el a 2016 évi munkatervet és az újonnan alakult Székkutasi Polgárőr Egyesület jelentkezését a tagegyesületek sorában és javasolja az OPSZ- nek a tagfelvételüket. Korábban a Hódmezővásárhelyi polgárőr egyesület Székkutasi csoportjaként működtek.

A szövetség éves beszámoló és tisztújító közgyűlését tervezi 2016. április 9. 09.30 órakor tartani a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság, nagytanácsteremében

Végül az elnök kiemelte, hogy folytatni kell az OPSZ által – az elmúlt években – meghirdetett egymásra épülő és egymást kiegészítő sikerprogramokat: a „Külterületek biztonsága” és hozzá szorosan kapcsolódó „Tiszteletet az éveknek, biztonságot az időseknek cselekvési terv célkitűzéseit, és a „300X100 Biztonság” kiemelt polgárőr bűnmegelőzési program további megvalósítását. Új programként indul ebben az évben nagyvárosi bűnmegelőzési program beindítása, Szeged, és Hódmezővásárhely vonatkozásában.

Forrás és kép: Magyari Béla