Elnökségi ülést tartott a megyei polgárőr vezetés

2014.06.24 16:37
Június 23-án Szegeden a Megyeházán soron következő elnökségi ülését tartotta a megyei polgárőrség. Batiz István megyei elnök köszöntötte a megjelenteket. A napirendek elfogadása után megkezdték az aktuális témák, feladatok megvitatását.

A megyei elnök röviden értékelte a márciusban megtartott közgyűlést.
Vas Tibor szakmai alelnök a nyári idény veszélyeire hívta fel a figyelmet.
Tóth Zoltánné gazdasági alelnök asszony ismertette a megyei polgárőrség pénzügyi helyzetét, valamint a megnövekedett kiadások okait. Több rendezvényt szervezett a megye az idén, melyek megnövelték a kiadásokat. Az Országos Polgárőr Napra 9 busz indul Csongrádból kb 500 fővel.
Ezután Pőcze Levente elnökhelyettes az idén Tiszaszigeten megrendezésre kerülő Megyei Polgárőr Napról adott tájékoztatást. Augusztus 16-án lesz, a programok szervezése egyelőre folyamatban van. Rengeteg ötletből lehet válogatni, idén is színvonalas megyei napra számíthatunk.
Az ülésen bemutatkozott a megye jogtanácsosa Dr. Tatár Zoltán úr, aki egyúttal ismertette az Alapszabály módosítással kapcsolatos tudnivalókat.
A kisteleken újonnan alakult polgárőr egyesület elnöke, Kácsor Péter önkormányzati képviselő úr bemutatta az egyesületet.
Június 20-án a MÁV képzést tartott a Megyeháza épületében a vasúti járőrszolgálatot vállalt egyesületek részére. A szolgálatellátás egyelőre a vasút területére vonatkozik, de a MÁV Start megállapodásokat köt az egyesületekkel a vonatkísérésre vonatkozóan is, mely a későbbiek folyamán lehetővé teszi a polgárőr szolgálatot ellátó személy ingyen utazását.
 
Szemesi Szilveszter titkár úr a megye etikai helyzetéről beszélt. Az utóbbi időben sajnálatos módon megnőtt az etikai ügyek száma Csongrádban.
A napirendek sorában szerepelt továbbá, hogy a 100*100 programba történő további 5 település bevonását kezdeményezik.
Forrás Stefanik Diána
Feltette és Kép Magyari Béla