Elnökváltás a Kiszombori Polgárőr Egyesületnél

2013.08.12 17:31
 A Kiszombori Polgárőr Egyesület közgyűlést tartott a településen 2013 augusztus 10-én. A 14 tagból 8 fő jelent meg. Az egyesület akkori elnöke Bakos Tamás úr is megérkezett a helyszínre, de mivel heves és indokolatlan szócsatába bonyolódott a tagokkal és a megye szakmai alelnökével, így hamar felháborodva távozott is onnan.
 Ezután az egyesület jelen levő tagjai felkérték Vas Tibor urat a levezető elnöki teendő ellátására. A kiküldött meghívóban szereplő napirendi pontok ismertetése után, Borcsa Zoltán és tagtársai kezdeményezték új napirendi pontként vegye fel a közgyűlés, az elnök és alelnök visszahívását megengedhetetlen magatartása miatt, amit a közgyűlés egyhangúan megszavazott.
Bakos úr ezen elfogadhatatlan viselkedésével tovább fokozta a tagok addigi elégedetlenségét. Vas Tibor a megyei szövetség szakmai alelnöke hozzászólásában kijelentette, hogy a Kiszombori egyesület elnöke Bakos Tamás úr nincs kellőképpen felkészülve a szükséges elnöki feladatok ellátására, ezáltal nem tudta megfelelően végzi munkáját. Szintén felháborodást keltett a tagok között, hogy az elnök úr sem tagdíjat nem szedett, sem az új igazolványok kapcsán nem intézkedett kellő gyorsasággal, de a kötelező polgárőri tanfolyamot és vizsgát sem szervezte meg kellő időben.  További problémákat okozott, hogy az elnökhelyettesi pozíciót az elnök vér szerinti leánya töltötte be, mely a törvény szerint összeférhetetlen, ezért mind az elnök, mind az elnökhelyettes leváltását kezdeményezte a közgyűlés, mely tehát indokoltnak látta új tisztségviselők megválasztását, mert az elmaradt intézkedések az Egyesület széteséséhez vezetett volna.
Hegyesné Köteles Andrea maradt továbbra is az egyesület titkára.
Pécsi Csaba a Felügyelő Bizottság elnöke.
Az új elnök urat is sikeresen megválasztották egyhangú szavazással Kis Róbert személyében., aki tehát a Kiszombori Polgárőr Egyesület elnöke augusztus 10-től. Elnökhelyettesnek Borcsa Zoltán urat szavazták meg egyhangúan a tagok.
Felügyelő Bizottsági tagok: Borcsa Lóránt és Hegyes Zsolt.
Bakos Tamás úr és leánya tagsága továbbra is fenn áll az egyesületnél, tagsági viszonyuk megszüntetését ugyanis nem kezdeményezte a közgyűlés.
Tudtuk meg Kis Róbert megválasztott  egyesületi elnöktől.
Forrás Magyari Béla és Stefanik Diána

Téma: Elnökváltás a Kiszombori Polgárőr Egyesületnél

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása