Eltemették Gangl Andrást az OPSZ elnökségének tagját

2014.05.26 07:37
 Több ezren kisérték utolsó útjára Gangl Andrást, a Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőr Szövetség elnökét tegnap, a ménfőcsanaki temetőben. Egy köztiszteletre méltó, sokak által szeretett embertől búcsúztunk.
Az Országos Polgárőr Szövetség elnöke, elnökségi tagjai, a megyei szövetségek elnökei és a megyei polgárőr egyesületek képviselői mellett számtalan polgárőr vett végső búcsút Gangl Andrástól, a GYSMMPSZ nemrég elhunyt elnökétől. Csaplár Zoltánnak, a Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőr Szövetség alelnöke a búcsúbeszédében kiemelte milyen odaadással dolgozott a polgárőrségért, a polgárokért. „A rendőrség és a polgárőrség közötti stratégiai partnerséget szemelőt tartva sikerrel járult hozzá a két szervezet együttműködéséhez a bűnmegelőzésben Tevékenységét az Országos Rendőrfőkapitány többször is elismerte. A polgárőrség egyik vezető személyiségeként maradandót alkotott. Gangl Andrásnak, mind a társadalmi bűnmegelőzésben, mint a polgárőr mozgalomban, illetve mindezek szervezésében és támogatásában elévülhetetlen érdemeket szerző, köztiszteletben álló közéleti személyiségnek a tevékenységéért a polgárőrség a legrangosabb kitüntetésének számító Kopácsi Sándor Polgárőr Érdemrend adományozásával ismerte el az Országos Polgárőr Szövetség. Munkáját szerényen, de nagy felelősséggel végezte."
Csaplár Zoltán kiemelte azt is, hogy munkásságából kifolyólag a megyében nagyon is ismert volt Gangl András, mit jól mutatott a temetőben megjelent több ezres búcsúztató.
 
Gangl András 1954 augusztus 11-én születt Ménfőcsanakon. A Győri Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskolában végzett kereskedelmi szakon. A katonai szolgálat letöltése után boltvezető helyettes, majd boltvezető lett a Győri Húsipari Vállalat mintaboltjában. Később hentes és mészáros mestervizsgát tett. 1980-ban vette feleségül Figler Évát. Két lányuk született, Orsi és Éva. 1985-ben megnyitották családi vállalkozásban élelmiszer szaküzletünket. 1989-ben a helyi közéleti civil szervezetek felkérték, hogy vállaljon közéleti munkát és ugyanígy az egyházközségük munkáját is segítse.
1990-ben segítségével megalakult a Győr-ménfőcsanaki részönkormányzat, melynek 2010-ig volt aktív részese. 1990-től több civil szervezetnek is tagja, vezetője. 2002 októberi választásokon Győr Megyei Jogú Város képviselőjévé választották. 2005-ben magánnyomozói képesítést szerzett. 1996-ban alakította meg Ménfőcsanakon a Szent István Polgárőr Egyesületet, mely az elsők között volt a megyében. 2000-ben a Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőr Szövetség elnökévé választották. E tisztségét mindvégig viselte.
Munkájával, kedves, szerethető személyiségével elérte, hogy mára a megyében nyolcvannyolc egyesület működik aktívan és sikerrel. Érdemei elévülhetetlenek, a közösségéért tenni akarását minden ember elé példaként állíthatjuk.
Gangl András 60 évet élt.
Forrás és kép: opsz. hu

Feltette Magyari Béla