Eltévedt idős személyt vittek haza a polgárőrök

2018.03.25 16:18

A Szeged Belvárosi Polgárőr Egyesület március 24-én este négy fővel teljesített szolgálatot a nem régen kapott szolgálati gépkocsival. A járőr szolgálatot a rendőrséggel együttműködve látták el. A közös járőrszolgálat célja volt a közbiztonság fenntartása és a lakosság biztonságérzetének növelése.

 Késő este észrevették, hogy a Berlini krt. közepén botorkál egy idős ember, aki láthatóan zavart volt. A polgárőrök megkérdezték, hogy hová tart, de nem tudta megmondani, csak azt hajtogatta, hogy a domaszéki tanyáját keresi. Ezután a polgárőrök rendőri segítséget kértek, akiknek az idős ember meg tudta mondani a nevét és a születési adatait. 

Ezután a polgárőrök beültették a szolgálati gépkocsijukba és a lakáscímére szállították. A szomszéd segítségével jutottak be a lakásba, ahol a felesége már várta a 89 éves idős embert. Piegl Anikó a Belvárosi polgárőrség járőr tagja elmondta, hogy az idős ember felesége megköszönte a polgárőrök segítségét. Jó érzés volt nekünk polgárőröknek, hogy segíteni tudtunk egy idős embernek- mondta Piegl Anikó.

Kép: Csőke Zsolt

Forrás: Magyari Béla