Eltűnt személy keresése

2015.05.21 20:10

A Rendőrség Tevékenység Irányítási Központ segítség kérésének eleget téve a vasárnapi ebéd mellől felugorva indultak akcióba az algyői polgárőrök.

„Eltűnt egy 90 éves bácsi Algyőn!”hangzott a telefonba a felhívás. Segítséget kér a rendőrség az eltűnt személy keresésében.

Természetesnek vettük a kérést, hiszen eskünk szövegében az ilyen feladatok megoldásában való részvétel is szerepel. A civil ember is kötelességének érzi, hogy segítsen, ahol csak tud, embertársain. A bácsi eltűnését reggel 6óra 30-kor vették észre, azóta folyt a keresés. Nagyon aggódtunk, hiszen gyengén látó, nehezen tájékozódó bácsit kerestünk, ráadásul fülledt meleg volt könnyen kitikkadhatott víz hiányában. A nyomozó kutya állttal behatárolt területen mély bozóttal benőtt öntözőcsatornák is voltak. Nagyon féltünk, hogy a bácsi esetleg megcsúszhatott és beleeshetett, ezért bokorról-bokorra haladtunk előre. Fellélegeztünk, amikor egy teherautó sofőrje telefonon jelezte, hogy a közeli ipartelep mellett a mély csapadékvíz elvezető árok és a telep betonkerítése között ül egy öreg bácsi. A keresésben résztvevő rokon azonosította az eltűnt személy azonosságát. A bácsit idős korára való tekintettel a rendőrök állttal értesített mentők megfigyelésre korházba szállították.

Megnyugodva és fellélegezve siettünk a hozzátartozókat megnyugtatni, hogy a bácsit épségben megtaláltuk. Mind a négyünket (Bai István elnök, Bai Istvánné, Gulyás Sándor és Kiss Gábor polgárőrök) jó érzés töltött el, hiszen rendőrökkel együtt egy sikeres akciót zárhattunk le.

Forrás és kép: Bai Istvánné titkár

Feltette: Magyari Béla