Ember csempészt fogtak polgárőr segítséggel

2013.12.18 19:12
Öt embercsempészt fogtak el a szegedi határrendészek és a polgárőrök két nap alatt Csongrád megyében.
Négy embert fogtak el a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei a polgárőrökkel együttműködve 2013. december 16-án az esti órákban Szeged-Gyálaréten. A két koszovói férfit két szerbiai állampolgár kísérte. U. Zoltán és N. Csongor 300 euróért vállalta, hogy segítséget nyújt a két migránsnak ahhoz, hogy illegálisan Magyarországra jussanak. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette a két szerbiai férfit, akik gyorsított eljárás keretében 2013. december 19-én bíróság elé állnak.
Ugyancsak embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt áll bíróság elé az a 27 éves szerbiai állampolgár, aki 2013. december 17-én három szomáliai férfit kísért át a schengeni határon. A szegedi határrendészek a hőkamera segítségével szúrták ki a migránsokat.
Őrizetbe vette és előzetes letartóztatását kezdeményezi a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya annak a két szerbiai-magyar állampolgárnak, akik négy afgánt csempésztek Magyarországra. M. Ervin és J. Dániel 600 eurót kért a határsértőktől az útért. A csoportot a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei Szeged-Gyálaréten fogták el 2013. december 17-én az esti órákban. A migránsok ellen idegenrendészeti eljárás indult.
Forrás: Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Feltette: Magyari Béla Sajtóreferens