Eseménydús polgárőr szolgálat

2014.02.24 10:24
Az elmúlt napokban igen mozgalmasan telt az ásotthalmi polgárőrök szolgálata. Február 21-én reggel  7 óra körül egy személygépkocsira, valamint egy kis teherkocsira figyeltek fel a járőröző polgárőrök. Az autók a Gátsori úton, látszólag cél nélkül haladtak, fel és le. A polgárőrök természetesen figyelték a járművek mozgását. Később, Ásotthalom irányába jött két ismeretlen személyautó, utánuk pedig egy zárt terű kocsi. A járőrök távolabbról követték a Baja irányába tovább haladó, gyanúsnak tűnő autókat és közben felvették a kapcsolatot a határrendészekkel, akik intézkedtek az ügyben.
Még ugyanezen a napon, alig egy órával később, a járőrök kaptak jelzést a határrendészektől, hogy bejelentés érkezett, miszerint 2 idegen férfi ül a buszmegállóban. A Kissori úton azonnal a helyszínre siettek. Az ott lévő két szerb állampolgárságú férfitől megtudták, hogy áttévedtek a határon. A polgárőrök az illegális határsértőket feltartóztatták a határrendészek kiérkezéséig.
Február 22-én, szombaton reggel a buszpályaudvar volt egy újabb esemény helyszíne. Ott 3 pakisztáni, 1 afgán és 1 szíriai migránst tartóztattak fel az ásotthalmi polgárőrök a rendőrség kiérkezéséig.  Délután 17 óra után pár perccel pedig egy gátsori lakos kérte a polgárőrök segítségét, mert édesanyja élettársa fenyegette a családot. Az esetről a rendőrség is kapott értesítést, így közel egyszerre értek a helyszínre, megakadályozva a családi veszekedés esetleges elfajulását.
Szombaton éjjel ismét a Gátsorra hívták a járőröket. Az egyik lakostól érkezett a bejelentés, hogy a szemben lakó szomszédja a kerítésen át bemászott a kertjükbe, és az ablakot zörgetve fenyegeti, zaklatja őket. A polgárőrök ez esetben is kérték a rendőrség segítségét.
Az éjszaka további feladatot is adott a szolgálatban lévő önkénteseknek, ugyanis a Gátsori út 8-as kilométerénél a határrendészekkel közösen fogtak el öt illegálisan Magyarországra érkező szír állampolgárt.
     Forrás Magyari Béla Sajtóreferens
 

Téma: Eseménydús polgárőr szolgálat

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása