Európai Mobilitás Hét és programok Szentesen

2018.09.22 20:24

A Szentes Polgárőr Egyesület is aktívan részt vett az Európai Mobilitási Hét programban szeptember 21-én a város főterén.

A Kossuth téri rendezvényen ezen a délelőttön főleg ovisok vettek részt. Sokféle programban válogathattak a csoportok, játékos színi előadást tekinthettek meg a korszerű hulladékgyűjtésről (és hasznosításról). A téren a nap folyamán Batman, Hófehérke, Amerika Kapitány is megelevenedett. Az Élet-morzsa Egyesület terápiás kutyás bemutatóját nagy érdeklődéssel szemlélték a kicsik.

    

Szabó Zoltán a Szentesi Polgárőr egyesület sajtóreferense elmondta, hogy” a rendőrség, a polgárőrök és a Közterület Felügyelet közreműködésével játékos akadálypályán mutathatták meg, hogyan kell a szabályokat betartani, figyelni egymásra a közlekedésben. Gondos odafigyeléssel terelgettük a kis kerékpárosokat, rollerrel, kis motorral hajtókat. Minden csoport tagja apró ajándékokat kapott a megszerzett tapasztalatok, élmények mellé”.

Szeptember 22-én a 22-dik Szentes-Csongrád GÁT- futás rendezvényének zavartalan lebonyolításában részt vett a Szentesi Polgárőr Egyesület. A több éves gyakorlatnak megfelelően idén is nagy tapasztalattal álltak helyt a verseny szentesi szakaszán, közösen együttműködve a rendőrség munkatársaival – tette hozzá a sajtóreferens.

Kép: Szabó Zoltán

Forrás Magyar Béla