Évadnyitó elnökségi ülés Szegeden

2014.02.04 18:14
A Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége 2014. február 3-án, Szegeden, a Megyeházán tartotta meg az év első elnökségi ülését.
A résztvevőket Batiz István elnök úr köszöntötte, majd a határozatképesség megállapítása után felsorolta a napirendi pontokat.
Elsőként Tóth Zoltánné gazdasági alelnök ismertette a 2013. évi végrehajtott költségvetést, majd a 2014. évre vonatkozó költségvetési tervet.
Vas Tibor szakmai alelnök felvetette, hogy a tisztségviselőknek a megye biztosítson mobil internet használatot. Az elnökség tagjai elfogadták a tájékoztatót és a költségvetési tervet javaslattal együtt. Ezután még a központi támogatások elosztási feltételeiről és az egyszerűsített pályázati feltételekről határoztak. Az egyesületek pályázatai feltételül szabták a települési polgármesterek és a KMB-ak is lássák a vállalásaikat, hogy a későbbiekben számon kérhető legyen.
A következő napirendi pontként a 2014. évi megyei munkaterv került meg tárgyalásra, amelyet az elnökség elfogadott.
Ezután Vas Tibor szakmai alelnök a választásokkal és polgárőr továbbképzéssel kapcsolatos polgárőr feladatokról beszélt és az elvárásokat ismertette meg a jelenlevőkkel. A hozzászólók elismerően nyilatkoztak a feladatokat illetően.
Pőcze Levente elnök helyettes értékelte a 100 x 100 bűnmegelőzési program végrehajtását. Úgy fogalmazott: „A megyében a program végrehajtása sikeres feladatok közé tartozik”. A programban levő egyesületek és együttműködők igyekeztek maximálisan megfelelni a követelményeknek, ezért köszönet a résztvevőknek.
Batiz István elnök az egyebekben néhány aktuális kérdéssel foglalkozott a megye működését illetően. Kiemelte, hogy az Országos Polgárőr Nap 2014. június 28-án Békés Dán-foki üdülő központban lesz, míg a megyei polgárőr nap Tiszaszigeten kerül megrendezésre 2014. augusztus 16-án. A megyei szövetség küldött közgyűlése 2014 március 22-én kerül megrendezésre.
 Végül Batiz István elnök úr kettő fő Járási Koordinátornak adta át a megbízólevelet
 
Makó Járás Kovács László Makói Polgárőr Egyesület elnöknek
 
 
 
Szentes Járás Privóczki Zoltán István Szegvári Polgárőr Egyesület elnök helyettesnek.
 
 
 
Forrás Magyari Béla Sajtóreferens
 
 
 
 

Téma: Évadnyitó elnökségi ülés Szegeden

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása