Évbúcsúztató elnökségi ülést tartott 2012.12.20-án a Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség elnöksége

2012.12.21 10:03

Évbúcsúztató elnökségi ülést tartott 2012.12.20-án a Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség elnöksége

 

 


Batiz István megyei elnök az elnökség előtt beszámolt az eltelt időszak történéseiről, majd értékelte a 2012-ben végzett tevékenységet. Az ülésen részt vettek az együttműködő szervezetek képviselői, vezetői mellett Vízhányó Ferenc, a Csongrád Megyei Közgyűlés alelnöke, Szilágyi Róbert, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság igazgatóhelyettese, Dr. Palotai Jenő, a Magyar Tartalékosok Szövetsége (MATASZ) elnöke és Szatmári Imre, a katasztrófavédelem igazgatója is.

 

Batiz István úr a Condrád Megyei Polgárőr Szövetség elnöke elmondta, hogy a megyei polgárőrök az elmúlt év során több mint 184186 órában teljesítettek szolgálatot, ebből 20828 órát közösen a rendőrséggel.

Az elnök a beszédében külön kiemelte a nemzetközi kapcsolatok fontosságát, a TESZEDD akcióban végzett munkát, valamint az néhai Tari János fia átvette a „Posztumusz Ezüst érdemkereszt” kitüntetést az édesapja polgárőr munkásságának elismeréseként.

Szilágyi Róbert alezredes úr méltatta az együttműködés fontosságát és megköszönte a polgárőrök önzetlen munkáját és jövőben is kéri a segítséget.

Szatmári Imre ezredes úr kiemelte, hogy a katasztrófavédelmi igazgatóságnak méltó partnere a polgárőrség, megköszönte az aktív munkát és a partnerséget, jövőben is számit a polgárőrség segítő készségére.

Vízhányó Ferenc úr a megyei közgyűlés alelnöke fontosnak tartja a tőrvényi szabályozás fontosságát, a rendőrség stratégiai partnerségét és a polgárőrök fegyelmezettségét. Megköszönte a polgárőrök társadalmi munkáját kiemelve a fontosságát az önkormányzatok számára.

Dr. Palotai Jenő ezredes úr MATASZ elnöke kiemelte a polgárőrséggel történő együttműködés jelentőségét. Kitüntetést adott át a Magyar Tartalékosok Szövetsége érdekében, huzamosabb időn át végzett kiemelkedően magas színvonalú, együttműködő, segítő,étékes támogató munkájuk elismeréseként,

A MAGYAR TARTALÉKOSOK SZÖVETSÉGE EMLÉKÉRMÉT adományozta Batiz István ny.alezredes úrnak a Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség elnökének és Magyari Béla ny.százados úrnak a Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség Tiszteletbeli elnökének.

Batiz István elnök a pezsgős koccintás pohárköszöntőjének elmondására is Szatmári Imre tű. ezredest kérte fel, aki kívánta, hogy a polgárőr szervezetek célkitűzéseiknek megfelelően a fiatalokat is be tudják vonni tevékenységükbe. Mint elmondta, az egyre növekvő lakossági elvárásoknak igyekeznek megfelelni a hivatásos szervezetek, akinek jelentős segítség az, ha a lakosság irányából a polgárőrség szervezeti keretei között segítséget kaphatnak munkájukhoz. Az ezredes a civil szervezet minden tagjának megköszönte az együttműködést, és további sikereket kívánt számukra a következő évben is.