Évértékelő közgyűlést tartott a Röszkei polgárőrség

2014.02.01 20:37
 Jó hangulatú, közgyűlést tartott a Röszkei Polgárőr Egyesület 2014 január 31-én pénteken, amit vacsora követett, ahol a családtagok is részt vettek.
Áfra Károly levezető elnök köszöntötte a megjelent vendégeket, a polgárőröket és hozzátartozóikat, majd egy hangjátékot mutatott be a polgárőrség és elnökük mindennapjairól.
 
 
 
Az eseményen jelen volt Szilágyi Róbert a CSMRFK rendészeti igazgató főkapitány helyettes, Szőlősi Zoltán a szegedi határrendészeti kirendeltség munkatársa, Borbásné Márki Márta polgármester, Batiz István a CSMPSZ  elnöke, Dr. Palotai Jenő MATASZ Csongrád megyei elnöke .

Ez után Túró István elnök a 2013. évi írásos beszámolójához fűzött szóbeli kiegészítőjében kiemelte, hogy a tagság aktivitását nagyban növelte az a tény, hogy az önkormányzat és a rendőrség is elismeri,és segíti munkájukat. Az elmúlt évben számos határsértő elfogásában működtek közre és mint egy ezer fő migránst fogtak el önállóan és adták át a határrendészetnek. A rendőrséggel és az önkormányzattal példa értékű az együttműködés, hangsúlyozta az elnök. Kiemelte még, hogy az elmúlt évben a megyei szövetség felkérésére a térségben polgárőrképzési feladatot láttak el és mintegy 180 fő polgárőr tett sikeres vizsgát. Ezúton is megköszönte az oktatók munkáját. A települési önkormányzat anyagilag is támogatja tevékenységüket. A egyesület a terveit kiemelten teljesítette, mivel itt egy a határ  menti településről beszélünk. Az elmúlt évben több mint 8000 órát voltak szolgálatban és 20135 km-t tettek meg szolgálati gépkocsival. 2583 órát voltak közös szolgálatban a helyi rendőrőrs rendőreivel, a határrendészettel pedig 800 óra közös szolgálatuk volt. Számos határsértő elfogásában működtek közre.  Az iskola környékén, és a postáskísérés során is kivették részüket. Az elnök említette még, hogy részt vett kettő fő az OPSZ közlekedési versenyén ahol Csongrád megyét képviselték és szép eredményt értek el. A „Tiszteletet az éveknek Biztonságot az időseknek” programban is részt vettek. A „Te Szedd” hulladék gyűjtési akcióban a helyi iskola diákjaival közösen vettek részt.   A létszámbővítés, fiatalítás is a célok között szerepelt.
 Áfra Károly gazdasági alelnök a költségvetést, illetve a 2014-as költségvetési tervet ismertette, majd Fodor László ellenőrző bizottság elnöke, az ellenőrző bizottság dicsérő szavait tolmácsolta.

Ezt követően Szilágyi Róbert a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti igazgatója méltatta a Röszkei Polgárőrség eredményes tevékenységét, kiemelte hogy az egyik legeredményesebb egyesület, hisz a térségben 17000  migránst fogtak el és ennek 10%-át a Röszkei polgárőrök önállóan fogták el és adták át a rendőrségnek. Megköszönte az együtt működést.
 Ezután Szőlősi Zoltán határrendészeti kirendeltség munkatársa kihangsúlyozta, hogy a Röszkei polgárőrökkel régóta együttműködnek, nagyon eredményes munkát végeznek és a végén megköszönte az együttműködést. Kiemelte, hogy a jövőben is számol a polgárőrök segítségére. Túró István elnöknek megköszönte a munkájukat, és emlékplakettet adott át az egyesület részére. Bicskei Mihály polgárőr 16 határsértő elfogásáért még külön emlékplakettet kapott.
 A polgármester asszony meg köszönte a polgárőrök elmúlt évi munkáját és bejelentette, hogy a kért költségvetési támogatást, változatlan formában terjeszti a testületi ülés elé. Reménye szerint a testületi ülés 700 ezer ft. támogatást megfogja szavazni.
Batiz István CSMPSZ elnöke pozitívan értékelte a röszkeiek tevékenységét Túró István elnöknek köszönő oklevelet valamint 40 ezer forint értékben üzemagyag kártyát adott át az egyesület részére, ezzel is megköszönve az elmúlt év munkáját. Elmondta még, hogy a július hónaptól 100 X 100 biztonsági programban a Röszkei egyesület részvételére is számít. 

A beszámolok elfogadása után elismerések átadására került sor, amelyet Borbásné Márki Márta polgármester asszony és Túró István elnök adott át tizenöt fő polgárőrnek a munkájukat megköszönve.
 Ezután családias hangulatú vacsora következett egy helyi vállakózó felajánlásával.

Forrás és kép: Magyari Béla Sajtóreferens.
 
 
 

Képgaléria: Évértékelő közgyűlést tartott a Röszkei polgárőrség

Téma: Évértékelő közgyűlést tartott a Röszkei polgárőrség

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása