Éves beszámoló közgyűlést követte hagyományosnak mondható polgárőr bál Mindszenten

2013.03.17 08:54
  A Mindszenti Polgárőr Egyesület március 16-én tartotta éves beszámoló közgyűlését, a Mindszenti önkormányzat dísztermében, amelyen Bereczki Lajos egyesületi elnök köszöntötte a megjelent vendégeket és polgárőr tagokat.
A közgyűlésen megjelent Magyari Béla megyei szövetség tiszteletbeli elnöke, Kecskeméti János alpolgármester, Jónás Imre r. alezredes Mindszenti rendőrőrs parancsnoka és Szula Ferenc kistérségi felelős .
A közgyűlés elején tagrevíziót tartottak, Tíz fő kérte az egyesületi tagságának megszüntetését, melyet a közgyűlés jóváhagyott.
 Ezután a beszámolót Lantosné Kovács Veronika egyesületi titkár ismertette a tagsággal
Beszámolójában mindenekelőtt leszögezte: a Város lakosságának közbiztonsági közérzete meghatározta számukra a feladatok fő irányát. A rendőrséggel közösen végezték bűnmegelőző közbiztonsági feladataikat. Nagy gondot fordítottak a környezetvédelmi feladatok végzésére. A tanyaprogram keretén belől segítették a külterületen élő emberek gyógyszer és élelemmel történő ellátását. Segítették a posta dolgozóit a nyugdíj kifizetések alkalmával. Biztosították tanévkezdetén az iskola környékét a tanulók biztonságos közlekedése érdekében. Nyáron nagy hangsúlyt fektettek a strand környékének biztonságára járőr szolgálat fokozásával. A halottak napja környékén a temetőben fokozott ellenőrzést tartottak.2012. évi szolgálati teljesítmények azt igazolják, hogy az egyesület jól látta el feladatait, amelyért mindenki köszönetet érdemel. A lakosság is bizalommal fordul a polgárőrséghez.
Az elmúlt esztendőben a rendőrséggel közös szolgálat 62 esetben összesen 988 órát tett ki. Önállóan pedig 638 alkalommal, összesen 15.071 órában láttak el szolgálatot a Mindszenti  önkéntesek. A szolgálati gépjárművel összesen 9800 km-t tettek meg.  Ezután a 2013 évi feladatokat ismertette a titkár asszony.
Ezután Juhász Lajos alelnök ismertette a tagsággal a gazdálkodási eredményeket és a közhasznúsági jelentést. A beszámolókat és a közhasznúsági jelentést egyhangú szavazással elfogadta a közgyűlés.
Jónás Imre őrsparancsnok kihangsúlyozta, hogy jó kapcsolatot ápolnak az egyesülettel, bármikor számolhatnak polgárőrök segítségére. Az elnök úrral kapcsolat nagyon jó számíthat a segítségére szinte állandóan. Megköszönte a polgárőrök 2012 évi közreműködését.
Kecskeméti János alpolgármester   kihangsúlyozta a polgárőrök sokat tesznek a város közbiztonságnak megőrzése érdekében. Évente a testületi ülés előtt beszámol a polgárőrség munkájáról az elnök úr amit elismer az önkormányzat. Sajnos anyagilag nem tudják támogatni az egyesületet egyéb okok miatt. Megköszönte a polgárőrök tevékenységét.
Magyari Béla tiszteletbeli elnök átadta Batiz István elnök úr üdvözletét a közgyűlésnek, majd kihangsúlyozta a beszámoló szép eredményekről tanúskodik, az egyesület megfelel a tőrvényi feltételeknek, szinte határidőre végre hajtották a meghatározott változásokat és gratulált az elért eredményekhez. Majd ismertette a 2013 évi főbb feladatokat kiemelve a polgárőrség idősek érdekében végrehajtandó programot, amit ajánlott az egyesület figyelmébe. Ezután átadta az OPSZ oklevelét az öt és tízéves szolgálat elismeréséért. Megköszönte a polgárőrök és családtagjaiknak a 2012 évben végzett önzetlen munkájukat.
Öt éve polgárőr: Lucza Ferenc, Répás Anita.
Tíz éve polgárőr: Makóné dr. Gera Éva, Mihály János Csaba, Szekeres István, Szekeres Zoltán.
Ajándékkosarat kapott Borda Róbert és Id. Szokol Sándor.
Bereczki Lajos elnök bezárta a közgyűlés és mindenkit meghívott a vacsorával egybekötött polgárőr bálra.
A közgyűlést követően a már jól megszokott helyen, azaz a Birkacsárdában tartották vacsorájukat a polgárőrök, ahol az est folyamán a csanyteleki Nagy Sándor és zenekara húzta a talpalávalót.

Képgaléria
Éves beszámoló közgyűlést követte hagyományosnak mondható polgárőr bál Mindszenten

Forrás Magyari Béla

 

Téma: Éves beszámoló közgyűlést követte hagyományosnak mondható polgárőr bál Mindszenten

Gratuláció

Magyari Béla | 2013.03.27

Kedves Mindszenti polgárőrök, Tisztelt elnök úr!
Gratulálok a rendezvényhez, ezt a jó hagyományt meg kell őrizni.
Maga a közgyűlés lefolytatása is jó volt, gratulálok az elért eredményekhez és további jó munkát kívánok.
Magyari Béla CSMPSZ tiszteletbeli elnöke

Gratuláció

Egy polgárőr | 2013.03.19

Gratulálok a szép eredményhez és a rendezvényhez.

Új hozzászólás hozzáadása