Évet zártak és nyitottak Szeged-Tarjánban

2015.01.19 15:55
Évzáró és évnyitó taggyűlést és bankettet tartottak január 17-én a Szeged-Tarján Polgárőr Egyesület tagjai.

A taggyűlés délelőtt 10 órakor vette kezdetét. Horváth S. András, az egyesület elnöke köszöntötte a taggyűlésen megjelenteket és megnyitotta a taggyűlést.
Elfogadták a 2014. évi elnöki, gazdálkodási, valamint a Felügyelő Bizottsági beszámolókat, továbbá megszavazták 2015. évre a költségvetési tervezetet. A következő napirendi pontban a levezető elnök ismertette az új Szervezeti és Működési Szabályzatot, amelyet a tagok szintén megszavaztak. Ezután egy új jutalmazási eljárást, az „Év polgárőre” és az „Év Fiatal Bűnmegelőzője” díjak kiosztásának menetét ismertették a tagokkal. A jutalmazás lényege, hogy a tagok titkos szavazással döntenek, hogy a két elismerést melyik polgárőr, illetve melyik fiatal tag kapja.
A taggyűlés végén Batiz István, a Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnöke osztotta meg gondolatait a jelen lévőkkel és megköszönte a 2014-ben végzett munkát a polgárőröknek. A taggyűlést ezt követően az Egyesület elnöke lezárta.
Rövid szünet után kezdetét vette az egyesületi bankett, ahova több meghívott vendég is érkezett. A vendégek közt volt: Mészáros Tamás és Szénási Róbert önkormányzati képviselő urak; Dr. Kenyeres Lajos, volt önkormányzati képviselő úr; a Szegedi Rendőrkapitányság képviseletében Bakai Krisztián rendőr őrnagy úr, a Tarján városi rendőrőrs parancsnoka; valamint a Bűn- és Baleset-megelőzési osztály képviseletében Mucsiné Szabolcski Ágnes rendőr százados asszony.
Az ebédre főzött pörkölt előtt a jutalmak átadására került sor. Először Bakai Krisztián őrnagy úr köszönte meg a polgárőrök munkáját. Egy oklevelet, valamint egy tárgyjutalmat adott át a Szegedi Rendőrkapitányság és Zélity László ezredes úr, kapitányságvezető nevében Saja Lőrincnek, az egyesület elnökhelyettesének. Utána Mucsiné Szabolcski Ágnes százados asszony is megköszönte a polgárőrök segítségét. A bűnmegelőzésben nyújtott kiemelkedő segítségéért oklevelet és tárgyjutalmat adott át Horváth S. András elnöknek. Ezután az egyesület vezetősége, az elmúlt években nyújtott kiemelkedő támogatáséért Dr. Kenyeres Lajosnak adta át a „Tiszteletbeli Elnök” címet. A következő díj az „Év polgárőre” kitüntetés volt, amelyet Kövecs Mihály vehetett át. Az „Év Fiatal Bűnmegelőzője” díjat Kiss Soma kapta meg. Batiz István elnök úr 5 éves munkájáért oklevet adott Lukácsi Rolandnak, illetve 10 éves munkájáért oklevelet adott Rákosiné Czira Juditnak, az egyesület titkár asszonyának. A jutalmak és kitüntetések átadása után még egy köszönetmondás következett.
Mészáros Tamás, Tarján városrész önkormányzati képviselője megköszönte a polgárőrök eddigi munkáját és biztosította őket, hogy az eddigiekhez hasonlóan, talán még nagyobb mértékben is számíthatnak az anyagi és egyéb támogatására. Végül jó étvágyat és további jó szórakozást kívánt az asztalnál ülő polgárőröknek és vendégeknek.
Az elismerések átadását a bográcsban készült pörkölt felszolgálásával koronázták meg, amelyet mindenki jóízűen fogyasztott el. Az ebéd után kötetlen beszélgetéssel és karaoke partival ért véget a nap.
Forrás: Saja Lőrinc Elnökhelyettes
Feltette: Magyari Béla