Évet zártak közgyűléssel és bállal a mindszenti polgárőrök

2015.03.17 20:55
A hagyományokhoz híven idén is éves közgyűlését követően tartotta meg 2015. március 14-én, szombaton jótékonysági bálját a tavaly országos elismerésben részesült Mindszenti Polgárőr Egyesület.   Az elmúlt évben a Csongrád megyei városok közül egyedül Mindszent vehetett át Polgárőr Város kitüntető címet az Országos Polgárőr Napon. Ez is jól mutatja, mennyire sűrű évet tudhat maga mögött az egyesület. Tevékenységük viszont nem feltétlenül reflektorfényben zajlik, sokkal inkább abban mérhető az, hogy jól dolgoznak, ha nem történik semmi baj.
Bereczki Lajos elnök köszöntötte a megjelent vendégeket és a polgárőröket. Vendégek voltak Zsótér Károly polgármester, Rádi Norbert, a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság vezetője, Jónás Imre  Mindszenti Őrsparancsnok ,  Batiz István a Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség elnöke és Szula Ferenc Polgárőr Járási Koordinátor.

 Ez után Lantosné Kovács Veronika titkár tartotta meg a beszámolót, melyben kiemelte a polgárőr egyesületnek  meghatározó szerepe van abban, hogy Mindszentnek zavartalan hétköznapjai és ünnepei legyenek, eleget tesznek minden felkérésnek, helytállnak a város rendezvényein. Halottak Napjakor a temető környékén járőröznek a lakosság megelégedésére. Felkérésre a  rendőrökkel közös szolgálatot láttak el. Ez egy társadalmi munka, amely sok szervezéssel és időráfordítással jár. A tavalyi évben összesen 7120 órát voltak szolgálatban.
 Az óraszám az éjszakai járőrözést a város belterületén, a rendőrségi közös szolgálatot, a Tiszai strand és üdülő övezet, a horgászhelyek, a tanyavilágban élők, a mezőgazdasági területek és a városi rendezvények zavartalan lebonyolításának biztosítására, valamint egyéb polgárőr feladatokra fordított időt tükrözi.
 Elmondta még, hogy a fenntartásunkhoz és működésünkhöz szükséges pénzt elsősorban a Csongrád Megyei Polgárőr Egyesületek Szövetségétől, támogatási szerződés alapján kapják, így kaptak a Magyar Postától is támogatást. A Polgárőr Város címmel járó támogatási összeg, az Önkormányzat és a Kegyeleti Kft anyagi támogatása, az SZJA1%-ból és a tagdíjból tudtak gazdálkodni.
Zsótér Károly polgármester hozzászólásában köszönetet mondott és elismerését fejezte ki a munkáért, amit egész évben végzett az egyesület.
Rádi Norbert, a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság vezetője, kitért arra, hogy az elmúlt öt évhez viszonyítva 2014-ben volt a legkevesebb a bűncselekmények száma,  köszönhetően az együttműködésnek. Megköszönte az éves munkáját az egyesületnek
Batiz István megyei elnök a 2015-ben az egyesületek részére kiírásra kerülő pályázatokról és képzésekről számolt be. Tájékoztatója végén emléklapot adott át:
15 éves szolgálatért, Gál László és Szeri Zoltán tagnak
10 éves szolgálatért, Bányai Angéla, Fülöp Endre, Kulcsár János, Szabó István és Csernák Pál tagnak
5 éves szolgálatért, Szokol Sándor és Tompai Zsolt tagnak,
Az egyesület a közrend és közbiztonság terén kifejtet munkájáért kapott oklevelet
 
 
Az évet értékelő közgyűlést követően – melyet idén is a Polgármesteri Hivatalban tartottak – vacsorával, bállal, tombolával zárták a napot a Birkacsárdában, ahová sok szeretettel vártak mindenkit.  A bevételt ezúttal is az egyesület működésére fordítják, hogy továbbra is a megszokott színvonalon őrizhessék a mindszentiek nyugalmát.
 
 
 
 
 
Forrás Lantosné Kovács Veronika
Kép: Juhász Éva
Feltette: Magyari Béla