Évzáró elnökségi ülés elismerésekkel

2013.12.21 21:14
A Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség elnöksége évzáró elnökségi ülést tartott a kormányhivatal épületében 2013 december 21-én. Tizenkettő polgárőr és két fő együttműködő idei munkáját ismerte el az OPSZ, a Megyei rendőr-főkapitányság és a megyei szövetség elnöke
Batiz István elnök úr köszöntötte a megjelenteket és röviden értékelte az eltelt tizenegy hónap eredményeit. Elmondta, hogy szolgálatban 208 ezer órát teljesítettek a megye polgárőrei, míg a rendőrséggel közös szolgálatban 16500 órát láttak el. Az új polgárőr igazolványok elkészítése területén még van elmaradás, idáig 1410 db igazolvány készült el. A vállalt feladatainkat tejesítettük és külön kiemelte most fordult elő a polgárőrség történetében először minden egyesület a kért statisztikát beküldte határidőre. Felhívta figyelmet, hogy 2014 évben csak az a polgárőr láthat el közterületi szolgálatot aki az új igazolvánnyal rendelkezik.
Az elnök méltatta a 100x100 Biztonság bűnmegelőzési programot is, szavai szerint a kiemelt figyelmet kapott településeken és csökkent a jogsértések, bűncselekmények száma.
Batiz István elnök úr elmondta: a polgárőrségnek 2014-ben a bűnmegelőzésre kell összpontosítani, emellett az OPSZ elnöke által meghirdetett külterületek biztonságának éve mellett a városokban éjjeli őrszolgálati járőr szolgálat meg szervezése a fő feladat valamit felkészülés a választásokra. Végül megköszönte a végzett munkát. Boldog karácsonyt és szerencsés újévet kívánt.
Szilágy Róbert főkapitány helyettes elmondta, a polgárőrség stratégiai partnere a rendőrségnek, jónak ítéli közös szolgálatokat, a határ menti polgárőröknek külön is köszöni a helytállást. Kéri a polgárőröket, hogy 2014-ben is hasonló együttműködés valósulhasson meg.
Elmondta még, hogy nőtt a lakosság szubjektív biztonságérzete, amihez a polgárőr egyesületek is hozzájárultak. Megköszönte ez évben végzett munkát.
Ezután elismerése átadására került sor, a megyei rendőr-főkapitányi tárgy jutalmát vehetett át: Gilinger István Csongrád és Forgó István Felgyő.
OPSZ kitüntetést vehette át: Polgárőr szolgálatért érdem kereszt ezüst fokozatát: Gyarmati András Nagylak és Jakus István Pusztamérges.
Bronz fokozatát: Huszti Zoltán Szeged és Kucska József  Üllés.
Megyei szövetség elnöke tárgy jutalomba részesítette:
Dr.Rádi Norbert urat Hódmezővásárhely rendőr kapitányság vezetőjét
Éberhárd Gábor urat Szegedi Határrendészeti kirendeltség vezetőjét
Valamint hat fő polgárőrt, adta hírül Magyari Béla sajtóreferens

Feltette: Magyari Béla

 
 

 

Képgaléria: Évzáró elnökségi ülés elismerésekkel

Téma: Évzáró elnökségi ülés elismerésekkel

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása