Évzáró közgyűlés a Domaszéki Polgárőrségnél

2014.03.16 19:34
A Domaszéki polgárőr egyesület 2014 03 14-én tartotta évzáróközgyűlését a székhelyén. Pap Istvánné elnök asszony köszöntötte a megjelent vendégeket és a polgárőröket.
Vendégek voltak Kispéter Géza polgármester, Varga Pál körzeti rendőr és Magyari Béla tiszteletbeli elnök, a megyei polgárőr szövetség képviseletében. Ezután az elnök asszony a 2013 évet értékelte, kihangsúlyozta, hogy fő feladatuknak tekintették a lakosság biztonság érzetének megőrzését, az idős emberekkel a kapcsolattartást és az iskola környékén a polgárőr jelenlét biztosítását.
A SZEM mozgalom megszervezésével fontos információkhoz jutottak, amit megosztottak a körzeti rendőrrel minden esetben. Biztosították a falu rendezvényeit, halottak napja környékén a temetőbe látogató lakosok értékeire is figyeltek. Iskolakezdést követően az iskola előtt teljesítettek szolgálatot egy hónapig. A határrendészetnek is segítettek, jelzést adtak több esetben idegen személyek ottlétéről. Összesen 803 óra szolgálatot láttak el önállóan, a rendőrséggel 250 óra közös szolgálatuk volt, szolgálati gépjárművel 2841 kilométert tettek meg.
Ezután a gazdasági beszámoló hangzott el, amelyből kiderült, hogy 982 ezer forinttal gazdálkodtak az elmúlt évben. Elnök asszony külön megköszönte a vállalkozóknak az adott támogatást, amely több mint 300 ezer ft.-ot tett ki az elmúlt évben.
Ezután Kispéter Géza polgármester kihangsúlyozta, hogy szükség van a polgárőrök jelenlétére a faluban és külterületen egyaránt. Kérte a polgárőröket, hogy ha idejük engedi egy héten kétszer járőrözzenek a tanyákon. Véleménye szerint azért van erre szükség, hogy a tanyán élő lakosság is lássa a polgárőrséget, nem utolsó sorban bűnözés megelőzés vonatkozásában is jelentősége van. Majd a lakosság nevében megköszönte a munkát. 
Ezután Varga Pál körzeti megbízott kihangsúlyozta, szükség van a polgárőrök munkájára és a jövőben is számít a segítségükre.
 
A közgyűlést jó hangulatú vacsora követte, amit Alb János polgárőr készített el.
 
 
 
 
(Forrás és kép) Magyari Béla
 

Téma: Évzáró közgyűlés a Domaszéki Polgárőrségnél

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása