Évzáró közgyűlést tartottak a forráskúti polgárőrök

2015.02.02 21:02
A Forráskúti Polgárőr Egyesület az elmúlt héten a Jerney János Művelődési Ház és Könyvtár nagytermében tartotta meg évzáró közgyűlését.

Kovács István elnök nyitóbeszédében köszöntötte a megjelenteket, majd beszámolt a polgárőrség éves tevékenységéről és módosították az alapszabályt. Ismertették az egyesület pénzügyi helyzetét, elmúlt évi gazdálkodásukat.
Az elnök részletesen ismertette a polgárőr egyesület 2014. évi tevékenységét. Kiemelte, hogy nagyon szerencsés helyzetben vagyunk, köszönhető ez annak, hogy a Csongrád Megyei Polgárőr Szövetségtől kapott támogatás évről-évre növekszik, így a működésünk feltételeinkre megvolt a fedezet.
Kiemelkedő jelentőségű esemény volt 2014-ben, az új polgárőr személygépkocsi megérkezése. Melynek rövid története, hogy   az MVH által a vidéki gazdaság és a lakosság számára nyújtott alapszolgáltatások fejlesztésére 2013-tól igénybe vehető támogatások jogcímre 2013 novemberében pályázatot nyújtottunk be a Forráskúti Polgárőr Egyesület nevében, egy Suzuki SX4 S-Cross típusú személygépkocsira. 2014 tavaszán kaptuk meg a határozatot, melyben az MVH értesített bennünket a pályázatunk sikeréről.  Ennek értelmében lehetőséget kaptunk az új személygépkocsi, és a hozzátartozó arculati elemek (matricázás) 100%-os támogatottság mellett történő beszerzésére. Tulajdonképpen a több hónapos ügyintézést és utánajárást leszámítva az egyesület kiadás nélkül pusztán a támogatásból meg tudta valósítani ezt a fontos beruházást.
Végül mindenkinek megköszönte a 2014. évben végzett munkáját, a hozzátartozóknak azt az elnézést, mellyel párjukra tekintettel voltak, hiszen a családjuktól vették el azt az időt, amit a polgárőr szolgálatban voltak.
 A közgyűlés végén négy fő új jelentkezőt vettek fel tagnak,tájékoztatta honlapukat Kovács István elnök
Forrás Magyari Béla
Kép Kovács István