Falunap volt Domaszéken

2017.07.24 20:10

Domaszéken falunapok voltak az elmúlt hétvégén, melyet a polgárőrség a rendőrséggel együttműködve biztosított. A Domaszéki polgárőrséget kiegészítve biztosításban rést vett a Sándorfalvai és a Szeged-belvárosi polgárőr egyesület is.

Kispéter Géza polgármester úr köszöntő beszéde nyitotta meg Domaszéken a 2017. évi falunapot 21 – én pénteken, mely a már hagyománnyá vált helyi gazdák részvételével zajló 11. traktor felvonulással kezdődött. A bemutatón részt vettek a veterán és modern traktorok is.

 A traktorok megtekintése, nézegetése azt sugallja, hogy érdemes dolgozni, a Domaszéki gazdák szorgalmának megvan a gyümölcse, hiszen évről – évre szebb, újabb gépekkel tudnak felvonulni, megjelenni, itt is és a munkában is.

Szombat délelőtt a pörköltfőző versenyé volt a főszerep, melyben részt vet 20 csapat között a helyiek mellett képviselte magát Királyhalom és Horgos csapata is.

A Domaszéki Polgárőr Egyesület csapata is részt vett a falunapi pörköltfőző versenyen az elnök asszony vezetésével. Helyezést sajnos nem értek el, de a pörkölt finom volt.

  

Szombaton délután művészeti csoportok szerepeltek. Az eseményt a kitüntető címek átadása követte, és itt vette át Pap Istvánné polgárőrség elnök asszony is a kitüntetését. ( Előző cikkben az eseményt megírtuk.)

Vasárnap megrendezésre került a motoros felvonulás, streetfighter show, majd este utcabállal zárult a falunapi rendezvény sorozat

Kép: Dr.Tatár Zoltán

Szerző: Magyari Béla