Falunapokat biztosítottak a csengelei polgárőrök

2015.05.26 12:55

Csengelén a pünkösdhöz kapcsolódó falunapokat 21. alkalommal rendezték meg. Az önkormányzattól – mint már több évtizede – most is felkérés érkezett a polgárőrséghez a rendezvények biztosítására.

Szombat délelőtt mazsorett felvonulással kapcsolatos ideiglenes útlezárásokra készültek az önkéntes bűnmegelőzők, de ez a szakadó eső miatt elmaradt. Az ünnepélyes megnyitót

Délután viszont már motoros kaszkadőr bemutatót kellett biztosítani, egy faluszéli utcát le kellett zárni. Ebben a munkában együtt dolgoztak a rendőrséggel. A szokásos motoros felvonulás sem maradt el, a mintegy száz kétkerekű jármű menetét a sárga villogós polgárőr autó kísérte, a csatlakozó utcáknál pedig a polgárőrök állították meg a forgalmat az áthaladás idejére. Az este a retró diszkó felügyeletével telt el.

Vasárnap délután a lovas felvonulásé volt. Ezt is a figyelmeztető jelzéses polgárőr autó vezette fel. Előbb a falu szélére, ahol akrobatikus lovasok és betyárok tartottak bemutatót. Innen a menet egy külterületi házhoz vezetett, majd a faluban tettek több kört. Az este újra a táncmulatság biztosításával telt el, mely hajnalig tartott.

A két nap alatt összesen 11 polgárőr tevékenysége is, hogy a falunapok – az időjárást kivéve – rendben lezajlottak.

Szöveg és fotó: Molnár Mihály titkár

Feltette: Magyari Béla

A cikkhez tartozó képek