Felgyőn jó buli polgárőrnek lenni

2013.11.05 16:40
Összetartó, baráti társaság a felgyői polgárőr szervezet. Nagyon büszkék rá, hogy náluk lányok is dolgoznak, sőt ketten közülük lovasok. Talán a szebbik nemnek is köszönhető, hogy a faluban megnőtt az érdeklődés a polgárőrség iránt.
– Pár hónapja azon törtük a fejünket, hogyan tehetnénk vonzóbbá a szervezetet. Kitaláltam, hogy lányokat kell „beszervezni", akkor majd minden fiú polgárőr akar lenni. Igazam lett – mesélte egy huncut mosoly kíséretében Forgó István, a felgyői polgárőrség vezetőségi tagja. Azt mondta, a meggyőzés könnyen ment, nyáron négy fiatal nő lépett be hozzájuk. Bori Adrien, Hevesi Anett, Nagypál Szílvia és Orovecz Barbara arra a kérdésre, hogy szeretnének-e polgárőrök lenni, egyből azt válaszolták: persze, miért ne?

Már az is ritkaság, hogy nők öltenek egyenruhát. Hogy huszonéves lányok, olyat az egész országban nagyítóval kell keresni. De hogy még emellett ketten közülük lovas szolgálatot teljesítenek, arra szinte biztos, hogy nincs példa, büszkélkedett Forgó István. Ahogy a lovas rendőrök esetében, az ő munkájuk során is tekintélye van az állatnak, támasztotta alá Barbara. A fiatal nő nemcsak ebben az önkéntes testületben tette le a voksát a hátasok mellett: oktat is. Nemrég ért haza Kínából, ahová már másodszor hívták előadásokat és bemutatókat tartani. Anett kisgyerekként kötött örök barátságot a paripákkal, Barbarához hasonlóan ő is úgy gondolta: szívesen összeköti a hobbiját az önként vállalt feladattal.
A négy lány két hónapja vizsgázott le, necces helyzetbe eddig még nem kerültek, mesélték. Pedig jobb, ha arra is felkészülnek, hiszen a társaság tagjainak Forgó István szerint néha furcsa dolgokra kell megoldást találniuk.

– Kerestünk már elveszett telefont, nyugtattunk meg dühöngő kutyát, de üzemanyaglopást és illegális migránst is füleltünk le – tudatta. A felgyői polgárőrök összetartók, nem is kollégák, inkább barátok, erősítették meg egyetértésben. Két éve alakultak, tavaly rendbe hozták az irodájukat, a falutól terepjárót és robogót is kaptak, a megyétől kapott támogatásokból pedig egy éjjellátó készüléket vettek. Felgyő nemrég az Év Polgárőr Egyesülete kitüntetést kapta az OPSZ Díszünnepségén, idén a faluban tartották a megyei polgárőr napot.

Forrás Klárik Emese

Feltette Magyari Béla

Téma: Felgyőn jó buli polgárőrnek lenni

BHTOAqbv92

Attifyton | 2013.12.08



NKCMGhlx72

Attifyton | 2013.12.07



CWIIUzea06

Attifyton | 2013.12.02



CZWHUsbx13

Attifyton | 2013.12.01



Új hozzászólás hozzáadása