Felkészültek a Csongrád megyei polgárőrök a télre. Erről egy tegnapi sajtótájékoztatón beszélt Batiz István megyei polgárőr vezető.

2012.12.12 09:32
 
 

Felkészültek a télre a Csongrád megyei polgárőrök Felkészültek a Csongrád megyei polgárőrök a télre. Erről egy tegnapi sajtótájékoztatón beszélt Batiz István megyei polgárőr vezető.

 

2012. december 5-én, Szegeden a Csongrád Megyei Kormányhivatalban tartott sajtótájékoztatót a téli felkészültséget illetően a kormányhivatal főigazgatója, a megyei katasztrófavédelem igazgatója és természetesen a Csongrád Megyei polgárőr Szervezetek Szövetsége elnöke.

 

Batiz István, polgárőr vezető elmondta, hogy Csongrád megye ötvennyolc polgárőr egyesülete több mint kétezer fővel vesz részt a téli felkészülésben, akik elsősorban a külterületeken, tanyákon élők helyzetét igyekszenek megkönnyíteni legfőképp karitatív munkával. De emellett természetesen a rendőrség, a katasztrófavédelem munkáját is segítik alkalomadtán forgalomirányítással, zárással. Batiz István kiemelte, tavaly is lehetett a polgárőrökre számítani, és így lesz ez idén is.

A katasztrófavédelem vezetője elmondta, hogy ugyan azt nem tudják, hogy milyen tél várható, az viszont biztos, hogy a katasztrófavédelem és az illetékes szervek felkészülten várják az esetleges zord időket és összehangolt, közös munkával igyekeznek  megkönnyíteni az állampolgárok életét. A felkészülést hamarosan a végéhez közeledik, amelyet egy összetett gyakorlattal zárnak, melynek során a tömeges jelzésfogadást fognak imitálni és így elemzik az ügyelet és a munkában résztvevő szervek együttműködését. A szeptember óta zajló felkészülési folyamat során a rendvédelmi, a közigazgatási és a különféle karitatív szervezetekkel is egyeztettek a katasztrófavédelem munkatársai, de természetesen a közút kezelővel is összehangolták a teendőket, hiszen a csúszós, nedves utakon az idei év elején is történtek olyan balesetek, amelyek során a tűzoltóság segítségére is szükség volt.