Felügyelő bizottság elnökök, tagok továbbképzése

2016.03.21 18:46

A polgárőr egyesületek felügyelő bizottság elnökeinek és tagjainak tartottak szakmai képzést március 18-19 én Cserkeszőlőn.

 A szakmai képzést megnyitotta Batiz István a Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, aki köszöntötte a megjelenteket és ismertette a két napra tervezett továbbképzés napirendjét.

Ezen a szakmai képzésen Bács-Kiskun, Békés, Szolnok és Csongrád megyéből mintegy 65 fő egyesületi FB elnök, illetve tag vett részt. Előadók voltak OPSZ részéről: Dr. Túrós András elnök, Dr. Fekecs Dénes gazdasági elnökhelyettes, Kolozsi József környezetvédelmi alelnök, Dr. Török Barnabás Felügyelő Bizottság elnök, Gyarmati Sándor  Felügyelő Bizottság elnökhelyettes,  Csehné, Köteles Rozália OPSZ könyvvizsgáló és Spiesz Judit vezető belső ellenőr.


Dr. Túrós András OPSZ elnöke elmondta, hogy az elmúlt hónapban több országos fórumon is kifejtésre került, hogy milyen fontos feladat hárul a polgárőr szervezeteknél tevékenykedő Felügyelő Bizottságok elnökeire és tagjaira. A rendelkezésre álló tapasztalatok alátámasztják, hogy sajnos igen sok olyan polgárőr vállalt el ilyen társadalmi tisztséget, akik kellő mélységben nem ismerik feladataikat, jogaikat, kötelezettségeiket. Ez a tudáshiány viszont komoly problémát is szülhet, ezért célszerű volt egy regionális oktatás megtartása.

Az előadások végén sor került mindenesetben a konzultációra, Az előadások tartalmasak voltak és gyakorlatiasak. A résztvevő polgárőrök elmondták, hogy hasznos volt a képzés és a konzultáció. Évente többször kellene ilyen szintű képzéseket tartani.

A Csongrád megyei csoport.

 

Fotó és írás: Magyari Béla