Fiatal bűnmegelőzők tábora a Szikin.

2013.08.23 18:04
Öt napos kiránduláson vettek részt a Szeged- Tarján Polgárőr Egyesület Fiatal Bűnmegelőzői. A kiránduláson nyolc fiatal s öt mentor vett részt. A kis csapat, a Szegedhez közeli Sziksóstóhoz települt ki öt napra. A fiatalok strandolással kezdték a hetet, majd kedden rendőrségi bemutató várta őket.
A bemutatót a dorozsmai körzeti megbízottak tartották. S az ez után következő baleset- és bűnmegelőzési előadás tartalmassága Mucsiné Szabolcski Ágnes rendőr főhadnagy asszonynak volt köszönhető. A fiatalok érdeklődve szemlélték a bemutatót és az előadás is lekötötte figyelmüket. Kérdésekkel rohamozták meg a kint lévő rendőröket, akik készséggel válaszoltak mindenre, ami nem minősült szolgálati titoknak.
A következő napon a Vöröskereszt önkéntese látogatta meg a csapatot, s bemutatta a fiataloknak és a mentoroknak egyaránt, hogy hogyan tudunk jó elsősegélynyújtók, lenni. A bemutató lehetőséget adott arra is, hogy a fiatalok kipróbáljanak bizonyos elsősegélynyújtó technikákat, e feladatokat meglepően jól végrehajtották. Igaz, ez az egy alkalom nem teszi lehetővé, hogy 100%- osan tudjanak elsősegélyben részesíteni egy sérültet, de az alap dolgokat, fogalmakat megtanulhatták.
A kirándulás alatt fontos szerepet töltött be a csapat életében az, hogy szinte mindennap csapatépítő foglalkozásokon vettek részt, melynek eredménye a tábor végére jól látható volt. A délutáni csoportfoglalkozások mellett pozitívan hatottak a csoportra, az esti beszélgetések, karaoke partyk is.
Az Egyesület vezetése köszönetet mond a Szegedi Rendőr- kapitányság vezetőjének, Zélity László Úrnak, és munkatársainak, akik segítették a kiránduláson lezajlott programok létrejöttét. Köszönetet mond a Vöröskereszt, szegedi kirendeltségének, akik készséggel álltak az Egyesület rendelkezésére. Köszönetet mondd továbbá Szeged Megyei Jogú Önkormányzatának, s a Csongrád Megyei Polgárőr Szövetségnek, akik anyagi támogatása nélkül a kirándulás nem jöhetett volna létre.
Amennyiben az Egyesület anyagi helyzete engedi, jövőre is meg szeretné szervezni a vezetőség a kirándulást, melynek szemmel látható pozitív hatásai voltak/vannak/lesznek a fiatalokra. A fiatalok, szülők visszajelzései alapján elmondható, hogy a kirándulás felülmúlt minden várakozást.
Adta hírül Horváth S András egyesületi elnök.

Forrás Magyari Béla

Téma: Fiatal bűnmegelőzők tábora a Szikin.

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása