Fiatalodna a megújuló szentesi polgárőrség

2014.10.01 16:23
A korábbi elnök lemondása, és az alelnök tisztségéből való visszahívása után tisztújító közgyűlés során új vezetőséggel működik tovább a Szentesi Polgárőrök Egyesülete. 

 

Kőrösi Imre, a szervezet új vezetője elmondta, hogy szeptember 12-én a tagok nyolcvan százalékos részvételi arány mellett száz százalékban támogatták a Gilinger Istvánnal közös kinevezést. A titkár személye változatlan maradt.
– Másfél éve vagyok ennél az egyesületnél. Úgy gondolom, hogy a jelenlegi háromtagú irányítás hatékonyan fog együtt dolgozni. Legfőbb célunk előre tekinteni, szorosan együttműködni az önkormányzattal és a rendőrséggel – ismertette a követendő irányvonalat Kőrösi Imre.
Terveik között szerepel az Egy iskola – egy polgárőr kezdeményezés fenntartása, mely szerint iskolaidőben minden reggel egy munkatársuk segíti a tanintézmények előtti gyalogosforgalom átkelését az utakon. Ezen felül fokozottabb jelenlétre törekszenek a város egész területén, így az utóbbi időben problémásnak bizonyuló Kossuth utcán és a főtéren is.
– Fontosnak tartom a Szomszédok Egymásért Mozgalom (SZEM) folytatását, melynek célja, hogy az egy utcában lakók nyitott szemmel járjanak, figyeljenek a körülöttük élőkre. Ha valami szokatlan jelenséget tapasztalnak, akkor azt jelentsék be, ezzel is segítve a polgárőrség munkáját – részletezte a vezető.
Hat új polgárőrrel gyarapodott a létszám, akik gyakorló státuszban, tapasztalt kollégáik mellett dolgoznak. Jelen vannak a városi, civil és egyéb rendezvényeken, szívesen teljesítenek szolgálatot, ha felkérik őket, ezzel is szolgálva a közbiztonságot. Három kerékpáros járőr párosuk és egy személyautóval közlekedő egységük is van, mellyel éjszakai szolgálatot is teljesítenek. Mindezt társadalmi munkában, az önkormányzat és a Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség támogatásával valósítják meg. A jövőben szeretnének bevezetni egy egységes telefonszámot, amin az éppen szolgálatban lévő kollégákat el lehet érni, továbbá egy gépjármű beszerzése is indokolttá vált, amelyre egyelőre nincs keret.
Mivel szeretnék tovább bővíteni a létszámot, továbbra is várják az új tagokat. Jelentkezni minden héten, szerdán 15 órától 16.30-ig a Kiss Bálint utca 3. alatti irodában, vagy Gránicz Pál titkárnál (30/621-6260), Kőrösi Imrénél (30/926-3221) és Gilinger István elnökhelyettesnél (30/517-9425) telefonszámon.
Forrás és kép:L.É.
Feltette Magyari Béla