Fiatalok fogadása és eseménydús szolgálat a Szeged- Tarjáni Polgárőröknél.

2013.03.03 12:54

Eseménydús hétvége a Szeged- tarjáni polgárőröknél
 
A közelmúltban, március első péntekén a helyi irodájában tartotta meg fogadóóráját a Szeged- Tarján Polgárőr Egyesület.
 Mivel az egyesület fokozott hangsúlyt szeretne fordítani az utánpótlás nevelésre, ez alkalomból meghívtak a polgárőr munkához kedvet érző fiatalokat, szüleikkel együtt. Horváth S. András, az egyesület elnöke, és Saja Lőrinc, a
tagozat vezetője, valamint a tagozat mentorai fogadták azokat, akik a Fiatal Bűnmegelőzők Társasága tarjáni tagozatába kívánnak belépni. Már a megalakulás napján négyen csatlakoztak is a remek kezdeményezéshez. Március végére az egyesület ezt a létszámot 10-15 főre kívánja feltornázni.
 A fent említett személyek ismertették az érkezőkkel a belépés feltételeit, az Egyesület Alapszabályát, s a várható programokat. Az érdeklődők láthatóan jól érezték magukat, s a szülők is pozitívan fogadták ezt a kezdeményezést.
A fogadóóra keretén belül lakossági bejelentéseket is meghallgattak a tarjáni polgárőrök, mely problémák megoldásán aktívan dolgoznak is.
A fogadóórát követően járőrszolgálatba mentek az önkéntesek. Az éjszaka folyamán volt részük közszeméremsértésben, ugyanis egy fiatal pár, Szeged egyik ismert terén próbált egymásnak örömet szerezni. Nem sokkal ez után egy égő gépkocsihoz riasztották a kint lévő polgárőröket, s a rendőrség kiérkezéséig ők végezték a helyszín biztosítását. Tudtuk meg Horváth S Andrástól.

Forrás Magyari Béla

Téma: Fiatalok fogadása és eseménydús szolgálat a Szeged- Tarjáni Polgárőröknél.

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása