Fiatalokat toboroztak Szegeden polgárőrnek

2015.10.21 20:29

A Roncsautó Kft és a SZSZC  Csonka János Tagintézményének közösen szervezett programján, Autós Road Shown toboroztak fiatalokat a megye polgárőrei. A rendezvény biztosítását a Dorozsmai Polgárőr Egyesület látta el, Szemesi Szilveszter vezetésével. A rendezvényen nem csak ezen a téren képviseltették magukat a polgárőrök. A kialakított standnál és a rendezvény helyszínén, több állomáson ifjú polgárőrök és felnőtt polgárőrök várták az érdeklődőket.

A Road Show keretén belül az iskolás fiatalok különböző feladatokon mérhették össze tudásukat és erejüket, csapatokba szerveződve, s amíg szusszantak két feladat között, a megjelent polgárőröket kérdezhették tevékenységeikről, feladataikról.

A rendezvényen jelen volt Batiz István megyei elnök és Pőcze Levente elnökhelyettes is, továbbá a Szeged- Tarján Polgárőr Egyesület fiataljai segítették a toborzást.

Horváth S. András, a megyei szövetség ifjúsági referense elmondta, hogy a rendezvényen több fiatallal is alkalmuk volt beszélni a polgárőrség munkájáról s több, 9. osztályos tanuló is érdeklődést mutatott a polgárőri tevékenység iránt. E mellett, nem csak fiatal, de felnőtt tagokat is tudtak toborozni. A fiatalok megtekinthették a helyszínre érkezett polgárőr autókat, polgárőr felszereléseket, eszközöket, melyek az önkéntes bűnmegelőzők mindennapi munkáját segítik. A rendezvény jó hangulatban telt el, s az első toborzás hozott eredményeket a polgárőrök számára, de nem szabad megállni és folytatni kell tovább.

Forrás: Magyari Béla

Fotó: Horváth S András

A cikkhez tartozó képek

Fiatalokat toboroztak Szegeden polgárőrnek