Figyelő, és polgárőr járőr szolgálat a temetőknél Szentesen

2015.11.02 19:14

Szentesi Polgárőrök aktívan kivették részüket, a közrend és a közbiztonság megóvásában, a hétvégén. Péntektől vasárnap estig, napi 12 órában teljesítettek szolgálatot. Mozgó járőr, és figyelő szolgálat biztosította mindenszentek és, halottak napján a temetők, és környékén a közbiztonságot.

Szentesen található 8 temetőben, a sírokhoz érkező, kegyeletüket lerovó, családtagok és ismerősök biztonságát, nyugalmát.

Szolgálat ellátása során, segítséget nyújtottak, a gépjárművek parkolásában. Felügyelték azok biztonságát, esetleges feltörésük megakadályozását.

Néhány alkalommal találtak nyitva felejtett gépjármű ajtót, és lehúzott ablakot, vagy más gépjármű áltat okozott sérülést.

Ilyenkor megvárták a jármű tulajdonosát.

A járőrök figyelemmel kísérték a sírokon elhelyezett virágok és koszorúk eltulajdonítását, valamint a sírok rongálásának megakadályozását.

Reggeltől estig, önfeláldozó munkájukat végző polgárőrökről, az egyesület vezetősége, délelőtt és délután,

szendviccsel, meleg kávéval, teával, délben pedig, meleg ebéddel gondoskodott.

A három napos szolgálat, eseménytől mentesen telt. Polgárőrök segítőkész munkáját, számtalan dicséret és elismerés érte.

A szolgálat folyamatos ideje: 2015.10.30.-tól 2015.11.01.ig tartott, tájékoztatta honlapunkat Szabó Zoltán sajtóreferens.

 

Forrás: Magyari Béla

Fotó: Sipos János, és Szabó Zoltán