Fogatversenyen a szentesi polgárőrök.

2017.05.07 20:28

2017.május 4 - 7 között került megrendezésre a 35. Fábiánsebestyéni Nemzetközi Fogatverseny a helyi Kinizsi Park fogathajtó pályáján. 

Az igen változó, hol napos, hol borús és néha esős időjárás ellenére igen nagyszámú nézőközönség látogatott ki a Parkba, ahol nemcsak az izgalmas és igazán színvonalas versenyt lehetett végignézni, hanem a gyönyörködhettek a pompás állatokban, ezek mellett még változatos kirakodóvásár és játszóház tette látványosabbá a rendezvényt.

Egy ilyen nagyszabású verseny lebonyolítása igen nagy szervezettséget és odafigyelést igényel. A kialakított versenypályák, a közlekedési útvonalak, a gépjárműparkolók, rendezvénysátrak,...stb. működtetésének biztosítása, illetve őrzés-védelmi feladatok ellátása nagy létszámú biztonsági csoportot igényelt.  Ezért a rendezvény házigazdája és fő szervezője Farkas Sándor felkérte a szentesi és az árpádhalmi polgárőröket, hogy mint azt már több alkalommal is kiválóan tették ismét vegyenek részt és nyújtsanak létszámban segítséget lehetőségeik függvényében.

A polgárőrök feladata volt többek között a rendezvényre kilátogatók kijelölt gépjármű parkolókba való irányítása, a személyforgalom irányítása, a versenyző fogathajtók útvonalának biztosítása, illetve járőrözési feladatok a Park területén.

A résztvevő polgárőrök munkájukat kiválóan, az elvárásoknak megfelelően látták el, így valamelyest hozzájárultak a rendezvény sikerességéhez is – tájékoztatott Szabó Zoltán sajtóreferens

Kép: Szabó Zoltán

Forrás: Magyari Béla

Képgaléria: Fogatversenyen a szentesi polgárőrök.