Forrtak az indulatok a focipályán.

2017.05.29 05:22

A hétvégén Szentesen lejátszott megyei I. osztályú labdarúgó mérkőzés "örök rangadónak" számított a Szentesi Kinizsi SZITE és a Csongrád TSE csapatai között.

 A számításoknak megfelelően igen mozgalmas és a színvonalat tekintve kiegyenlített játékot nyújtottak a csapatok.  Már a mérkőzés alatt is voltak nem tetsző vélemények a szurkolói táborok részéről a játékvezetői hármas tevékenységét illetően. 

 A meccs végén - az utolsó percben -  a szentesiek kapuja előtt kialakult helyzet bírói megítélését a vendég csongrádi csapat és a szurkolói gárda nem tudta elfogadni, így parázs vita majd veszekedés alakult ki a pályán.

A mérkőzés végén, a játék végét jelző bírói sípszót követően  a feldühödött vendégek a pályára rohantak és a játékvezetőkön tettlegesen kívántak elégtételt venni a vélt sérelmeik miatt.

 

 A kialakult pattanásig feszült helyzetet, illetve a bíró fizikai bántalmazását - a futballmeccs biztosításában résztvevő - 9 fő polgárőr a rendezői csoporttal közösen megfelelően kezelte.  Megakadályozták a játékvezetők bántalmazását, akik a biztosítást végzők védőgyűrűjében tudták csak elhagyni a játékteret és bevonulni az öltözőjükbe.

 A felpaprikázott, "elégtételre szomjazó"  vendég szurkolói tábor csak lassan adta fel akaratát és hagyták el a Kinizsi pályát. 

 A szentesi polgárőrök hathatós fellépését, segítségét a rendezők megköszönték – tájékozatta portálunkat Szabó Zoltán sajtóreferens.

Kép Szabó Zoltán

Forrás: Magyari Béla