Füstben és sötétben gyakoroltak a maroslelei önkéntesek

2013.11.18 10:55
 
A hétvégén került végrehajtásra a Maroslelei Polgárőr és Tűzoltó Egyesület második félévi oktatása. A Makói Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tantermében Balogh Róbert tű. őrnagy, parancsnok az elméleti felkészítés során beszélt a téli időszakban végrehajtandó beavatkozások személyi, anyagi, technikai feltételeiről, sor került a munkavédelmi oktatásra, és a légzésvédelemmel kapcsolatos tudnivalók ismertetésére.
Az oktatás gyakorlati részére a Makovecz-téri, egykori "védett vezetési pont" pincehelyiségeiben  került sor. Korlátozott látási viszonyok között, sötétben és füstben való tájékozódás gyakorlása volt a feladat, a füsttel telített, labirintusszerű helyen, légzőkészülék használata mellett. 
Párban, együtt mozogva kellett a feladatokat végrehajtani az önkénteseknek, a helyiség berendezését felidézni és a felderítés után az elrejtett tárgyakat megkeresni.  A gyakorlat elérte célját, a résztvevők testközelből megtapasztalhatták, hogy együtt maradva, egymást segítve sokkal hatékonyabban, biztonságosabban képesek nehéz feladatokat is  megoldani, akár kedvezőtlen  körülmények között is.
Tudósító: Balogh Róbert tű. őrnagy, Makói HTP parancsnok

Fetette Magyari Béla

 

 

 

 

   

 

 

Téma: Füstben és sötétben gyakoroltak a maroslelei önkéntesek

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása