Gyakorlaton vett részt a Szentes Polgárőr Egyesület

2018.09.29 04:49

Külső védelmi tervben meghatározott feladatok gyakorlása elengedhetetlen, hiszen a gyors helyzetfelismerés, szakszerű intézkedés emberi életet menthet.

2018 szeptember 26-án veszélyes ipari létesítményveszélyeztető hatásaival kapcsolatosan külső védelmi terv részleges gyakorlat került végrehajtásra, egy feltételezett szituáció hatásait kellett felszámolni. A gyakorlat a riasztási feladatok végrehajtásáról, az üzemi kárfelszámolók beavatkozásáról, a lakosság riasztásáról és tájékoztatásáról, a tűzoltási- és műszaki mentési, valamint kárfelszámolási feladatok végrehajtásáról, továbbá a területzárásról, egészségügyi biztosításról szólt. Ezen a gyakorlaton többek között a Katasztrófavédelem, a Szentesi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság, a Szentesi Önkormányzati Hivatal, az Országos Mentőszolgálat, a Járási Népegészségügyi Osztály is képviseltette magát, és jelen volt a Szentes Polgárőr Egyesület elnöke is.

Az üzemi baleset szimultációja során az összes szükséges intézkedésre ( útzár, forgalomelterelés, lakosságvédelmi intézkedések) sor került, hiszen  a terv magába foglalja az üzemben esetlegesen bekövetkezett baleset hatásainak csökkentése, kezelése, az emberi élet és a vagyonbiztonság megóvása érdekében végrehajtandó feladatokat, számolt be az eseményről Gilinger István elnök.

Forrás: Magyari Béla