Gyanús személyek Földeákon

2019.04.02 18:32
2019.március.31.-én a délutáni órákban a sokak által látogatott közösségi oldalra posztolta egy Földeáki lakos, hogy földeák község területén ismeretlen személyek egy férfi és egy nő kéreget és leszólítja az utcai járókelőket.
A közösségi hálón nem mindenki van jelen, amelyet közvetett úton sikerült a tartalmát megszerezni, de akkora sokan véleményezték azzal, hogy a Rendőrség és a Polgárőrség miért nem tesz ellene, már becsületsértő kifejezésektől sem volt mentes a kommentek egy része.
Az állampolgári észlelésnek csupán egy problémája volt, hogy erről semmilyen formában nem tettek bejelentést sem a Rendőrségen sem a Polgárőrség 24.-órás telefonszámára sem.
A bejegyzésre reagálva rendkívüli szolgálatot szerveztünk melyre akkor késő estig nem jártunk sikerrel a felderítésben, később derült ki, hogy a páros földeáki kapcsolattal is rendelkezett és este oda húzódtak be.
Másnap április 1.-én kora délután arról kaptunk értesítést, hogy a párt látták a község egyik utcájába céltalanul sétálni és feltűnően a házakat figyelik.
Azonnal a megadott utcára ment az értesített polgárőr, aki észlelte és látta, hogy az utcában lévő virágbolt utcára helyezett virág tárolóból a társaság nő tagja egy virágot rak el a nála lévő nagyméretű sport táskába majd gyorsan elhagyja a helyszint.
A férfi személyt a virágboltba látta bemenni kezében egy virággal.
A gyanús személyeket a Polgárőr figyelemmel kísérte és észleléséről értesítette a Körzeti megbízotti járőrt. A kiérkező rendőrök a polgárőr iránymutatása alapján a két személyt eljárás alá vonták, akik a jelzett sport táskában megtalálták az eltulajdonított virágot. 
Az intézkedés során elismerték a virág eltulajdonítását.
A rendőri intézkedés során kiderült, hogy a párosnak más helyen is több vagyon elleni cselekmény, irható a számlájára a korábbi időkben. 
A gyors reagálás megnyugtatóan mindenki részére meghozta az eredményt, - mondta el Vas Tibor elnök.
Forrás: Magyari Béla