Hallássérült gyerekeknek segítettek a polgárőrök

2015.05.09 20:38

A fák és madarak napján a szegedi Klúg Péter Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola hallássérült diákjai különleges lehetőséget kaptak. Az újonnan épült mórahalmi Mini Hungary Parkba várták őket.

Ezután a távolabb Bivalyrezervátumnál levő rendezvényközpontban tölthetnek el egy teljes napot.a hallássérült diákok. Az intézmény vezetője a két programhely közötti távolság miatt kérte az Alsóvárosi Polgárőr Közhasznú Egyesület segítségét. A szegedi polgárőrök, a Röszkei Polgárőr Egyesület segítségével és közreműködésével megszervezték a sérült gyermekek szállítását. 

A siket és nagyothalló és mozgáskorlátozott fiatalok nagy örömmel fogadták a két polgárőr egyesület segítségét. A tanárokkal közösen megszervezték a mórahalmi nevezetességekhez, programokhoz való odajutást. A gyerekek nagyon élvezték az utazást, és a polgárőr gépjárműveket szinte teljesen birtokba vették a nebulók. A polgárőrökkel való kommunikációban, jelbeszéddel segített Szabadi Diána szépségkirálynő, a Magyarországi Siketek Szépe, aki maga is alsóvárosi polgárőr. A jó hangulatú program után a gyerekek szinte alig akarták elengedni az önkéntes feladatot ellátó polgárőröket. Az iskola igazgatója Horváth Norbert megköszönte a két egyesület tagjainak önzetlen és gyors segítségét. Fontosnak és hasznosnak ítélte a polgárőrök tevékenységét. Hiszen látható volt, hogy a sérült embertársainkkal közösen eltöltött idő közelebb hozta egymáshoz a polgárőröket és a hallássérült fiatalokat.

Forrás és kép:Sándor János - elnök Alsóvárosi Polgárőr Közhasznú Egyesület

Feltette Magyari Béla