Hallássérült gyerekeknél járt a polgárőr mikulás!

2014.12.04 22:50
Az Alsóvárosi Polgárőr Közhasznú Egyesület mikulása, a szegedi Klúg Péter Óvoda, Általános Iskola óvodásainak és tanulóinak osztott ajándékcsomagokat Szabadi Diána szépségkirálynő - 2014. Magyarországi Siketek Szépe segítségével. Diána szívesen segített, a polgárőrség mikulásának, mivel ő is ebbe az iskolában végezte tanulmányait, továbbá az alsóvárosi polgárőrség egyik oszlopos tagja.

Az intézményben tanuló 94 gyermek mindegyike kapott ajándékcsomagot a polgárőr mikulástól, hiszen egytől egyig jól viselkedtek az elmúlt évben. A lélekemelő és megható percek valamennyi résztvevő számára könnyeket csaltak a szemekbe. A gyermekek izgatottan várták a télapó érkezését és valamennyien szép űsorral kedveskedtek az alsóvárosi polgárőrség mikulásának. Az apróságok nem csak énekkel és verssel várták a télapót, hanem egy szép tánccal is köszöntötték őt. A polgárőrség mikulása Szabadi Diána segítségével kommunikált a hallássérült gyermekekkel, akik nagy meglepetéssel fogadták a télapó jelbeszédét. Ennek megtanításában szintén Diána segítette a polgárőr télapót. Horváth Norbert intézményvezető megköszönte a polgárőrök önzetlen segítségét és ajándékait. A csöppségek pedig alig akarták elengedni a télapót és megígértették vele, hogy jövőre ismét felkeresi őket. A nagyobb tanulók szintén visszavárják a mikulást.
Az alsóvárosi polgárőrség nagyon fontosnak érzi, hogy a siket és nagyothalló gyermekekre felhívja a figyelmet, mivel bűnelkövetők egyik potenciális célpontjai pont a hallássérült fiatalok. Az ünnepek alatt nagyon sok negatív benyomás érheti ezeket a gyerekeket, ezért azt is fontosnak érzi a polgárőrség, hogy hozzájuk bárki is bármilyen problémával fordulna, azt lehetőség szerint mindig orvosolni tudják. Elengedhetetlenül fontos, hogy a hallássérült gyermekek merjenek akár segítséget is kérni a polgárőröktől. Legyen meg a bűnmegelőzéssel foglalkozó polgárőrökkel pozitív, egyben hatékony kapcsolat. Ismerjék fel a polgárőröket, tudják, hogy a tevékenységüket hogyan végzik és mikor, hol tudnak velük találkozni. Illetve Szabadi Diána szépségkirálynő segítségével, aki maga is hallássérült, könnyebben tudjanak kommunikálni a polgárőrség tagjai. A mai rendezvényen résztvevő polgárőrök, az esemény végén maguk kérték Diánát, hogy készítse fel őket a jelbeszéd alapjaira.
Forrás: Sándor János Alsóvárosi Polgárőr Közhasznú Egyesület elnök
Kép: Szabó Lajos
Feltette: Magyari Béla
Cikkhez tartozó képek