Hamarosan megérkeznek az új polgárőr autók

2015.07.14 14:25

A miniszterelnökséget vezető miniszter 21/2015. (IV. 17.) MvM rendelete, idén is lehetőséget adott a polgárőr egyesületek számára, hogy pályázatot nyújtsanak be a vidéki gazdaság és a lakosság számára nyújtott alapszolgáltatások fejlesztésére, ezen belül új polgárőr járőr gépkocsik beszerzésére.

A polgárőr egyesületek a külterületek, tanyák biztonsága, a fa és terménylopások, illegális hulladéklerakás, megelőzése érdekében ezen túl még többet tehetnek, ugyanis a pályázat nyertesei ez idáig egyáltalán nem rendelkeztek gépjárművel, vagy 15-20 éves gépjárművekkel láttak el polgárőr járőr szolgálatot. A támogatási kérelmek elbírálása egy egyszerűsített pontozás szerint történt, ezzel is segítve a kérelmek gyors ügyintézését. A támogatási határozatokat július első napjaiban vehették kézhez a nyertes pályázók, amelyek alapján a megvalósítási határidő 2015.10.16-a. A kifizetési kérelmeiket legkésőbb 2015. október 30-ig nyújthatják be.

A Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség tizenkilenc Polgárőr Tagegyesülete a vidéki gazdaság és a lakosság számára nyújtott alapszolgáltatások fejlesztésére kiírt pályázaton támogatást nyert. Az erről szóló, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal által kiadott határozatot a napokban vették át. A határozat alapján egyesületek egy új Suzuki Vitara ALLGRIP Premium 1.6 típusú, benzin üzemű, terepjáró gépkocsit szerezhetnek be a polgárőr feladatok ellátásához. A gépkocsit a mai napon többen megrendelték, Szegeden, az algyői úton levő Suzuki kereskedésben. A kereskedés lehetőséget biztosított a megjelent polgárőr egyesület vezetőknek egy hasonló típussal próbaút megtételére.

 (A mellékelt fényképeket az autókereskedésben készítettük. A megrendelt gépkocsi az ott kiállítottakhoz hasonló lesz felszereltségét tekintve is.)

Forrás és kép: Magyari Béla