Háromnapos csengelei faluünnepet biztosítottak a polgárőrök

2019.06.14 21:14
Ez év pünkösdjekor rendezték meg a XXV. Csengelei Falunapokat. A több napos rendezvény biztosítását a rendőrök mellett a polgárőrök látták el. Az évtizedes hagyománynak megfelelően a helyi önkénteseknek besegített a Szeri Polgárőr Egyesület is, nyolc fővel és két polgárőr gépkocsival.
Az első napon, a mazsorett felvonuláskor a közbeeső utcák forgalmát zárták, és figyelmeztető jelzéses polgárőr autó haladt az élen. A motoros találkozó helyszínén a nagyszámú résztvevőre és járműveikre vigyáztak. A motoros, majd a traktoros menet elején és végén figyelmeztető jelzéses polgárőr kocsik szolgálták a felvonulók biztonságát. Az első napot utcabál zárta.
A második nap délelőtt pihenő volt a polgárőröknek, de délben már a lovas kocsik gyülekezésénél segédkeztek. A lovas felvonulók polgárőr felvezetéssel bejárták a falu utcáit, majd a tanyavilágba is kilátogattak. Az esti Irigy Hónaljmirigy koncert nagy közönséget vonzott, a polgárőröknek az utak lezárásáról, és a résztvevők biztonságáról kellett gondoskodni. Az utcabál a hajnali órákban ért véget.
A három napos rendezvény rendben lezajlott, rendkívüli esemény nem történt.
A falunapok megnyitó rendezvényén a Csengelei Polgárőr Csoport az önkormányzattól emlékplakettet kapott a falunapok 25 éve alatt végzett kiemelkedő munkájáért. Kormányos Sándor polgármestertől Bangó Péter elnök vette át az elismerést.
Fotó: Molnár Mihály
Forrás: Magyari Béla
A képeek itt tekinhetők meg: