Határvédelmi Tagozat fórumot tartott Mórahalmon

2017.09.25 16:57

Országos Polgárőr Szövetség Határvédelmi Polgárőr Tagozatának szervezésében 2017. szeptember 22-én, Mórahalmon tartottak szakmai fórumot.

A szakmai fórumot Battancs Erika, a Határvédelmi Polgárőr Tagozat titkára, Mórahalmi Önvédelmi Egylet (Polgárőrség) tagja szervezte.

Battancs Erika köszöntötte a fórum résztvevőit, majd átadta a szót a Határvédelmi Polgárőr tagozat elnökének.
Csorba Sándor elnök mutatta be az OPSZ Határvédelmi Polgárőr Tagozatának működését, célját, feladatát.

Dr. Révész Szabolcs r. alezredes a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség vezetője, tájékoztatást adott a megyei migrációs helyzetről és ismertette a feladatokat, a határrendészettel való együttműködést, a közös és önálló szolgálatellátás tapasztalatait. Kiemelte a polgárőrség fontos szerepét. Megköszönte a polgárőrök eddig végzett munkáját, melyez az ország védelmében és a lakosság biztonsága érdekében végeztek.


Hozzászólások, kérdések következtek, melyekre mindenki választ kapott. Zárszóként Csorba Sándor Határvédelmi Polgárőr Tagozat elnöke foglalta össze a fórumon elhangzottakat, majd Battancs Erika a Határvédelmi Tagozat titkára átadta a Fórum részt vevőinek a “Határvédelmi Polgárőr” feliratú karjelzéseket.

Ezt követően vacsora és kötetlen beszélgetés zárta a szakmai fórumot - mondta el Sárközi László Mórahalmi polgárőrség elnöke.

Képek: Lázár Attila, Pálinkó Szilveszter

Forrás Magyari Béla