„Házhoz megyünk”! Csongrád Megyében is

2015.11.23 19:21
Az Országos Rendőr-főkapitányság hazánk vagyonbiztonságának növelése érdekében tájékoztató kampányt indított, amely hiteles forrásból, szakértőktől származó információk közreadásával segíti a lakosságot a veszélyhelyzetek elkerülése, valamint a megfelelő vagyonvédelemhez szükséges döntések meghozatalában, továbbá növelni hivatott az állampolgárok önvédelmi képességét.
2015. novemberében kezdődött , és egészen 2016. május 31-ig tart  a „ Házhoz megyünk” program az ORFK kezdeményezésére.
A Csongrád megyei rendőrök 2015 novemberétől kezdődően Szentesen, Csongrádon és Kisteleken információs pontokat állítanak fel. Egy-egy településen minden hónapban egy héten keresztül látják el tanácsokkal a szakemberek az érdeklődőket a vagyonvédelemről és biztonságról. Ezeken a helyszíneken előadások, filmek, tanácsadások segítik a témajártasság megszerzését, emellett az érdeklődők megismerhetik a különféle vagyonvédelmi eszközöket, azok működését.
A rendezvénysorozatot 2016. május végén az országos vagyonvédelmi vetélkedő zárja, amelyen a csapatok településenként vagy városrészenként, az alábbi összetételben vehetnek részt: 1 fő nagyszülő, 1 fő szülő, 1 fő általános iskola felső tagozatos gyermek.
A programokra a következő hónapokban az alábbi rendben kerül sor:
Minden hónap 
2. hetében Csongrádon a Művelődési Központban,
3. hetében Szentesen a Művelődési Központban,
4. hetében Kisteleken az Egészségházban, illetve a Piacon.

A Szentesi Polgárőrség  együttműködve a Rendőrséggel, a Közterület felügyelettel, valamint az Aegon Biztosítóval, a bűnmegelőzésre, a vagyonvédelemre és az értékeink biztonságára igyekszik felhívni  a figyelmet az érdeklődő lakosság körében.
Szentes  november 3. hetére volt kijelölve, hogy ajánlja, terjessze a programmal kapcsolatos információs szóróanyagokat. Minden nap délelőtt tájékoztatással egybekötött kellemes elbeszélgetések keretében informáltuk az érdeklődőket.
Hétfőtől szerdáig az 1. sz. posta előtt, csütörtökön a városi zöldségpiacon, pénteken pedig a Kisér városrészben a gyógyszertár előtt  nyújtottunk segítő felvilágosítást.
Legközelebb december 3. hetében folytatódik Szentesen a program. Addig is bizakodunk, hogy ez az egyhetes propagandamunka már eredményes volt- tájékoztatott Gilinger István a Szentesi Polgárőr Egyesület alelnöke.
Forrás: RFK, Magyari Béla
Fotó: Szentes pe
A cikkhez tartozó fotók