„Házhoz megyünk” Csongrád megyei vetélkedő

2016.04.15 07:25
Nagy érdeklődés mellett a hétvégén rendezik meg Szegeden a „Házhoz megyünk” program, és az ahhoz kapcsolódó országos vagyonvédelmi verseny Csongrád megyei fordulóját. A versenyen tizennégy csapat méri össze tudását.

Az Országos Rendőr-főkapitányság 2015 szeptemberében kampánysorozatot indított útjára a lakosság vagyonbiztonságának fokozása érdekében. A „Házhoz megyünk” program célja az állampolgárok szubjektív biztonságérzetét negatívan befolyásoló lakásbetörések, gépjárműfeltörések, trükkös lopások megelőzésére hívatott vagyonvédelmi eszközök és módszerek minél szélesebb körben történő ismertetése. A kampány jelentősége, hogy a lakosság szakemberektől kaphatott bűnmegelőzési tanácsokat és közvetlen ajánlásokat.

A központi feladattervnek megfelelően ősszel, a megyei rendőr-főkapitányság koordinálásával a szakemberek Szentesen, Csongrádon és Kisteleken alakítottak ki információs pontokat. Ezeken a pontokon előre meghatározott menetrend szerint havonta egy-egy héten keresztül személy- és vagyonvédelmi tanácsokkal látták el a lakosságot. Csongrád megyében a rendőrség mellett az AEGON Magyarország Általános Biztosító Zrt., valamint a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara biztonságtechnikával foglalkozó területi munkatársai, a helyi polgárőr szervezetek az önkormányzatok támogató együttműködésével várták az érdeklődőket.

Az információs pontokon való jelenlét mellett a résztvevő szakemberek kérésre házhoz mentek, és személyre szabottan, a körülmények, egyéni igények és lehetőségek figyelembe vételével adtak tanácsokat, mutatták be a vagyonvédelmi módszereket, eszközöket, és biztonsági rendszereket.

A vagyonbiztonsági témájú, elméleti és gyakorlati részből álló megyei fordulóra 2016. április 16-án a Szegedi Vadasparkban kerül sor. Itt összesen 14 háromfős csapat (egy szülő, egy felső tagozatos gyermek és egy nagyszülő) méri össze tudását.

A  vagyonbiztonsági témájú, elméleti és gyakorlati fordulóból álló verseny célja, hogy a megye különböző településeiről érkező csapatok közül kiválasszuk a legeredményesebbet, amely Csongrád megyét képviselheti majd a májusi, országos döntőn. Ezen a megyék háromfős csapatai vesznek majd részt.

Forrás: police.hu

Feltette: Magyari Béla